Katarina Pendeš, postulantica    12.09.2017.

Nadbiskupijsko hodočašće mladih i zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu

Dana 9. rujna 2017. u rano jutro krenule su kandidatice i postulantice zajedno sa s. Teom Barnjak i mladima iz Župe sv. Ivana Krstitelja te sestrama Služavkama Malog Isusa na hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu koje je ove godine održano pod geslom "Odvaži se" koji odgovara pozivu što ga je sveti Josip primio kako čitamo u evanđelju po Mateju (Mt 1,24).

Naše hodočašće započeli smo vožnjom vlakom do Konjščine. Od Konjščine uputili smo se pješice do Marije Bistrice.  Kolona mladih koji su hodočastili bila je nepregledna, a sve je prošlo u pjesmi, veselju i molitvi popraćeno ugodnim vremenom. Kad smo stigli u Mariju Bistricu uslijedila je sv. misa u Bazilici, a nakon misa bila je kratka pauza za okrepu.

U 15:00 h započeo je program u šatoru nakon kojega je slijedila kateheza koju je pripremio vlč. Jakov Rađa, a pratio ga je Nadbiskupski zbor uz svjedočanstvo jednog bračnog para. Popodne smo proveli slušajući poučnu katehezu i veseleći se zajedno s mladima u pjesmi i slavljenju Boga.

U večernjim satima u Mariju Bistricu su stigli i hodočasnici grada Zagreba koji su hodočastili preko Sljemena i Čučerja. Među hodočasnicima koji su u Svetište došli preko Čučerja bila je i naša s. M. Alberta Patljak koja već preko 25 godina hodočasti Majci Božjoj Bistričkoj.

U 20:00 h bio je Put svjetla na kojem su nam se pridružile i naše sestre iz novoveške zajednice te sestre novakinje u pratnji s. Ozane Krajačić, njihove magistre. Put svjetla podsjetio je na bitne vrijednosti koje svaki katolik treba njegovati kao što su rad, molitva, obitelj, domovina, a povrh svega, ljubav. Prvi dan hodočašća završen je zajedničkim klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu koje je započelo u 22:30, a trajalo je do ranojutarnjih sati. Kroz noć pred Presvetim su se izmjenjivale grupe mladih.

Drugi dan hodočašća, 10. rujna 2017., započeo je pobožnošću Križnog puta u 9:00 h nakon kojeg je uslijedila sveta misa koju je predvodio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački,

Ovogodišnje hodočašće u Mariju Bistricu bilo je popraćeno molitvom i slavljem Boga, ali isto tako i neizmjernim Božjim milostima. Mi se i dalje preporučamo Majci Božjoj Bistričkoj da nas uvijek prati svojim majčinskim zagovorom.

  Novosti i događanja - Sve