Marta Vulama, kandidatica.     15.01.2020.

Vikend susret za djevojke -  „Ljubljena kći Očeva“

U kandidaturi Kćeri Božje ljubavi, u Zagrebu, od 10. do 12. siječnja 2020., održan je vikend susret za djevojke osnovne i srednje škole te studentice s temom „Ljubljena kći Očeva“.
Kroz ovaj susret djevojke su imale priliku bolje upoznati sebe, Boga kao Oca koji nas neizmjerno voli te Družbu Kćeri Božje ljubavi.
Održane su tri radionice: „Tko sam ja?“ i  „Tko su Kćeri Božje ljubav?“ koje je vodila s. Marjana Koščak te radionica „Ljubljena kći Očeva“ koju je vodila s. M. Pia Herman. Djevojke su sudjelovale u aktivnostima kandidatica i postulantice: zajedničkim molitvenim točkama (lectio divina, molitva časoslova), kućnim aktivnostima i izradi narukvice u obliku desetice - krunice. Dan je bio prožet radom, a večer druženjem i igrom. Svaka od kandidatica i postulantica rado se stavila djevojkama na raspolaganje za odgovore na pitanja o životu u kandidaturi i samostanu.

Za kraj ovog susreta, djevojke su napisale kratke dojmove na vikend proveden u samostanu:  

„Naučila sam izrađivati narukvice - desetice, promišljala o identitetu, osvijestila si neke osobine Boga Oca, malo bolje upoznala život u kandidaturi / samostanu.“
„Osvijestila sam si tko sam i koliko me Bog voli.“
„Učvrstila sam svoj pogled na sebe, Boga i svijet."

Radosne jer smo upoznale divne djevojke, čekamo nove prilike za ponovne susrete.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve