s. Ivana Ćurić, FDC    14.01.2020.

Predstavljanje knjige s. Ozane Krajačić

U petak, 10. siječnja 2020. u 19.00 sati u Duhovnom centru u Granešini, predstavljena je knjiga, prijevod doktorske disertacije, s. M. Ozane Krajačić „Siromaštvo i 'za siromahe' u životu i duhovnom iskustvu Majke Franziske Lechner“. O knjizi su govorili s. Slavica Buljan, FDC, fra Jure Šarčević, provincijal OFMCap, dr. sc. Nada Babić, kroatistica, gosp. Ivan Babić, književnik te Autorica. 

Pozdravljajući prisutne, uvodnu riječ uputila je s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica, naglasivši da je “Majka Franziska posebno cijenila krepost zahvalnosti, a zahvala je stav siromaha koji izvire iz srca koje sve dobro pripisuje Darovatelju. Stoga smo i mi, Kćeri Božje ljubavi, potaknute primjerom Majke Franziske, zahvalne što u rukama možemo držati knjigu s izazovnim naslovom za današnjeg čovjeka.”

S. Slavica istaknula je da je knjiga pisana jezikom koji je svima pristupačan te da potiče na vlastito preispitivanje Bogu zavjetovanog siromaštva u svjetlu karizme Majke Franziske Lechner, nasljedujući Krista, koji je sebe osiromašio radi bližnjega. S. Slavica nazvala je knjigu “hvalospjevom o siromaštvu Majke Franziske Lechner.”
Fra Jure Šarčević u svom izlaganju učinio je poveznicu između Majke Franziske i sv. Franje – biti siromašne i biti siromašan. Povezao je te pojmove i sa Svetim Pismom gdje u SZ vidimo Boga koji je za siromašne dok u NZ sam Bog postaje siromašan.
U nastavku dr. Nada Babić primijetila je da je knjiga svojevrsno upoznavanje s osobom Majke Franziske i njenom duhovnošću, a književnik Ivan Babić rekao je kako mu je čitajući knjigu “iskočio” jedan ključ za sve, a to je otajstvo Božje ljubavi.

Na samom kraju s. Ozana svima je zahvalila na podršci, a posebno s. Gordani Igrec, provincijalnoj glavarici, te s. Elviri Tadić, predstojnici samostana sv. Josipa u Granešini.
Glazbeni dio animirao je zbor naših sestara koje je moderator programa, mr. sc. Mario Raguž, za tu prigodu nazvao “Franziskini slavuji.”
Po završetku službenog dijela svi prisutni zadržali su se u druženju i dijeljenju dojmova.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve