s. M. Tea Barnjak, FDC    06.07.2017.

U Provincijalnoj kući održan susret za mlađe sestre u trajnoj formaciji

„Podsjećam te: raspiruj milosni dar koji je u tebi.“
(2 Tim 1,6)

Od 30. lipnja do 2. srpnja 2017. u Provincijalnoj kući, u Novoj vesi održan je susret za sestre u trajnoj formaciji. Na susretu koji je inicirala i organizirala Provincijalna uprava okupile su se sestre koje ove godine obilježavaju 10 do 15 godina od polaganja prvih zavjeta. Susretu je nazočilo ukupno 13 sestara. Nekoliko je sestara bilo spriječeno zbog apostolskih obveza koje vrše u svojim zajednicama.

U petak, 30. lipnja 2017., prvi dio dana animirao je don Stjepan Bolkovac koji je održao predavanja na temu Bitni elementi redovničkog života. Popodnevni rad nastavile smo zajedničkim radom tzv. komunikacijom u krugovima koju je animirala s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica. Rad smo zaključile molitvom Večernje nakon koje je uslijedila zajednička rekreacija.

Drugi dan susreta, 1. srpnja 2017., bio je obilježen sudjelovanjem na zajedničkom provincijskom hodočašću. Uoči Dana Provincije sestre okupljene iz svih dijelova Provincije posjetile su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. U popodnevnim satima pohodile su Krašić, mjesto uzništva bl. Alojzija Stepinca.

Treći dan susreta, 2. srpnja 2017., kada ujedno proslavljamo Dan Provincije nastavljen je susret u Provincijalnoj kući. Nakon molitve Jutarnje i svete mise s. Dijana Martić je animirala Lectio Divina. Nakon molitvenog dijela susreta uslijedio je završni susret sa s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom tijekom kojega su prisutne sestre imale prigodu podijeliti iskustva prijeđenoga puta u posvećenom životu te su u otvorenom razgovoru promišljale o sadašnjosti i budućnosti Provincije, apostolskim zahtjevima, važnosti trajne formacije, brizi oko osobnog duhovnog života, o zajedničkim projektima i izazovima s kojima se kao Provincija susrećemo na različitim poljima rada.

  Novosti i događanja - Sve