09.07.2017.

Zahvala biskupija Egidija Živkovića sestrama koje djeluju u Zagrebačkoj katedrali

Željezno, 5. srpnja 2017.

Časne sestre Sakristanke
Kaptol 31
10 000 Zagreb
Hrvatska

Poštovane i drage moje sestre!

U ime svoje kao biskup Gradišća i u ime Gradišćanskih Hrvata želim Vam se iskreno zahvaliti na dolasku na svetu misu u Zagrebačku katedralu, gdje ste sudjelovali na prvom zajedničkom hodočašću Gradišćanskih Hrvata iz Slovačke, Austrije i Mađarske.

Posebno hvala Vama što ste nam kao sakristanke, organizirali svetu misu na najbolji mogući način kako za vjernike u katedrali tako i za gledatelje i slušatelje HRT. Iskrenu zahvalu Vam izriče zbor Pax et Bonum i dirigent lvo Šeparović radi vaše strpljive i dobre usluge u katedrali. Katedrala je bila izuzetno lipo nakićena i uređena za naš nastup. Otvorili ste nam vrata katedrale ali i vrata srca, Hvala.

Rekli ste da je susret s nama iz Gradišća za Vas bio dirljiv i povijesni jer ste uživali u pjesmama zbora Pax et Bonum kao i propovijedi koja nas je sve skupa ohrabrila za stvaranje sretne budućnosti Hrvata pod zaštitom bl. kardinale Alojzija Stepinca.

Za nas je ovaj susret posebno bio dirljiv i povijesni jer smo se prvi puta nakon 500 godina mogli i smjeli organizirati da oživimo vjersku i kulturnu povezanost sa korijenima stare Domovine.

Vaša nazočnost i pomoć u organizaciji za svetu misu, nama je bila neizbrisivi pečat toga svjedočanstva sestarske ljubavi i povezanosti.

Do ponovnoga susreta srdačno Vas pozdravljam.

+ Egidije Živković
željezanski biskup

  Novosti i događanja - Sve