s. M. Marjana Koščak, FDC    21.06.2018.

U Granešini održan Susret dječjih zborova

U subotu 16. lipnja 2018. dječji zborovi koje vode sestre Kćeri Božje ljubavi susreli su se u Granešini. Već pomalo tradicionalno, ovo okupljanje ima za cilj detaljnije upoznavanje djece i mladih, s kojima dijelimo radosti i brige života, s karizmom Družbe sestara Kćeri Božje ljubavi, a osobito ove Jubilarne godine kada želimo zahvaliti za 150. godina postojanja Družbe.

Bili su prisutni sljedeći zborovi: Veliki i Mali zbor OŠ Belec, zbor sv. Ane iz Križevaca, zbor sv. Lovre iz Petrinje te zbor Božje krijesnice iz Zaprešića. Zborašima su se pridružile kandidatice i postulantice.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predslavio p. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove, a zborovi su ga obogatili svojim radosnim pjevanjem.

Moto ovog susreta bio je "Čini dobro!" prema geslu Utemeljiteljice "Činiti dobro, darivati radost, usrećivati i voditi u nebo". Zboraši su želeći ostati vjerni motu nakon slavlja u revijalnom dijelu jedni drugima učinili dobro sjajnim izvedbama pjesama posvećenih našoj Utemeljiteljici Majci Franziski Lechner ili neku od poznatih duhovnih pjesama.

Zbor Božje krijesnice iznenadio nas je igrokazom posvećenim životu i djelu Utemeljiteljice.

Nakon okrijepe druženje se nastavilo u natjecateljskom duhu igrajući kviz posvećen 150. obljetnici osnutka Družbe. U kvizu su nastupile tri grupe: članovi dječjeg zbora sv. Ane, Biblijske skupine iz Koprivnice i Dugog Sela. Natjecanje je bilo uzbudljivo do samog kraja, a i navijači su doprinijeli atmosferi žustrim navijanjem. U tom tonu nastavilo se s "Igrama bez granica" gdje su članovi zborova odmjerili svoje snage u raznoraznim disciplinama (nošenje loptice u žlici, bacanje kolutova, trčanje u paru, povlačenje užeta...).

Zahvalni Bogu za svako dobro koje smo primili taj dan i koje smo mogli podijeliti jedni s drugima vratili smo se svojim kućama.

Susret zboraša organizirala je s. Marjana Koščak, a svoj doprinos u realiziciji i tijekom odvijanja suserta dale su: s. Donata Gravić, s. Cecilija Horvat, s. Pia Herman, s.  Vesna Lagetar, s. Veronika Šaban i s.M. Tea Barnjak.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve