Daniel Mršić/www.redovnistvo.hr    05.03.2018.

U Granešini održan stručni skup za odgojitelje katoličkih vrtića

Od 2. do 3. ožujka 2018. na temu Pozitivni utjecaji u oblikovanju odgojitelja u katoličkom vrtiću održan je stručni skup za odgojitelje katoličkih vrtića. Skup je organiziralo Povjerenstvo za predškolski i školski odgoj u ustanovama koje vode redovničke ustanove koje se nalaze u sastavu Hrvatske redovničke konferencije.

Domaćin ovoga skupa bio je naš Dječji vrtić Svetog Josipa u Granešini. Sam skup se odvijao u prostorima vrtića i Duhovnog centra, a okupio je preko 100 odgojitelja.

Prvo predavanje, u petak 2. ožujka, održao je teolog dr. Ivica Raguž, na temu „Pozitivni utjecaji u oblikovanju osobnosti odgojitelja u katoličkom vrtiću“. Subotnja predavanja nakon uvodne molitve koju je pripremio DV „Blažene Marije Propetog Petković“, održala je prof. Vesna Gračner, psihologinja i suradnica Katoličkog radija. Njena tema je bila „Zašto biramo pozitivne poticaje“. Nakon prof. Gračner, predavanje je održala dr. sc. Suzana Vrhovski Peran na temu: „Kako birati pozitivne utjecaje“. Govorila je o tome kako prvo moramo biti svjesni sebe, kako bismo mogli postati svjesni drugih oko sebe. U nastavku programa slijedila je metodika glazbenog odgoja koju je vodila profesorica sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu Josipa Kraljić. Pokazala je niz pjesmica i igara s pjevanjem, koje se mogu koristiti u radu s djecom. Potom su ravnateljice katoličkih dječjih vrtića i voditeljice podružnica održale sastanak sa gđom. Zrinkom Jelačić koja ih je upoznala sa novim zakonskim propisima koji se tiču rada vrtića.

  Novosti i događanja - Sve