s. M. Tea Barnjak, FDC    20.11.2017.

Trodnevna priprava za Dan Družbe u Provincijalnoj kući

Uoči Dana Družbe u cijeloj je Provinciji upriličena trodnevna priprava za vrijeme koje se, svaki dan, promišljalo o jednom dijelu našega gesla: „Sve za Boga, za siromahe i za našu Družbu.“

Trodnevnicu u Provincijalnoj kući animirali su gosti predavači.

Prvi dan trodnevnice, 18. studenog, na temu „Sve za Boga“ animirao je fra Svetozar Kraljević, OFM, gvardijan Franjevačkog samostana u Dubravi. Nakon predavanja bila je prigoda za ispovijed, a zatim je upriličeno paljenje Jubilarne svijeće koja je simbol naše zahvalnosti za dar Družbe, ali i naše obveze da plamen zapaljen po službenici Božjoj Majci Franziski i mi danas održavamo svojim vjernim življenjem. Nakon obreda paljenja svijeće fra Svetozar je slavio svetu misu.

Drugi dan trodnevnice, 19. studenog, prigodni je nagovor na temu „Sve za siromahe“ održao vlč. dr. Denis Barić, profesor na KBF-u Sveučilišta u Zagrebu i tajnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Vlč. Denis je napomenuo podudarnost teme „Sve za siromahe“ i Prvoga svjetskog dana siromaha kojega je proglasio papa Franjo. Posebno se osvrnuo na sve one male i velike konkretne geste i djela ljubavi koje Crkva čini, po svojim službenicima, svakodnevno pomažući siromasima i potrebitima. Nakon nagovora bila je molitva Večernje, a potom sveta misa.

Treći dan trodnevnice, 20. studenog, na temu „Sve za našu Družbu“ animirao je p. Ilija Grgić, provincijalni delegat Družbe Misionara Krvi Kristove. Pater Ilija je svoje promišljanje temeljio na biblijskom tekstu o bogatom  mladiću (Mk 10,17-22). Nakon nagovora bila je prigoda za osobno razmatranje nad spomenutim tekstom te je uslijedila molitva Večernje. Treći dan trodnevnice također je završio euharistijskim slavljem.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve