s. M. Tea Barnjak, FDC    19.11.2017.

Dan otvorenih vrata samostana i vrtića u Križevcima

U petak, 17. studenog 2017., upriličen je Dan otvorenih vrata samostana i vrtića u Križevcima. U popodnevnim satima Križevčani su imali prigodu razgledati prostorije samostana i vrtića te u samostanskoj dvorani pogledati prigodnu izložbu, plakate koji prikazuju kronološki život samostana Anđela čuvara i vrtića od osnutka do danas. Osim plakata tu su bile i Knjiga kronike te fotografije koje pokazuju bogatstvo i raznolikost susreta i događanja tijekom skoro 90 godina prisutnosti naših sestara u ovome Gradu.

U 16,30 sati upriličeno je predavanje uz prezentaciju o radu i djelovanju sestara, o povijesti nastanka Družbe, o službenici Božjoj Majci Franziski Lechner te o uzorima vjere bl. s. Juli i susestrama – Drinskim mučenicima. Predavanje je priredila s. M. Tea Barnjak koja je za tu prigodu došla s postulanticama Marijanom Novosel, Katarinom Pendeš i Ivom Soldo iz Zagreba.

Nakon predavanja uslijedila je molitva Večernje, a zajedništvo je nastavljeno u ugodnom druženju u samostanu.

Na ovaj događaj, po prvi puta organiziran, odazvalo se 40-ak ljudi. Mnogi od njih su sadašnji ili bivši roditelji vrtićanaca, neki su bivši vrtićanci, a većina je na neki način u svakodnevnom susretu sa sestrama pa je ovo bila izvanredna prilika da „zavire“ u život samostana i vrtića iznutra te da bolje upoznaju ono što bitno obilježava život sestara i njihove zajednice kao i sve kroz što su kao zajednica prošle tijekom 89 godina prisutnosti u Križevcima.

Ovaj je događaj svojevrsna priprava za proslavu obljetnica kojima sestre idu ususret: 150. obljetnica osnutka Družbe (1868.-2018), 90. obljetnica dolaska sestara u Križevce (1928.-2018.), 20. obljetnica rada vrtića Dječji vrtić sv. Josipa – Podružnica Križevci (1998.-2018.) u novim prostorima.

Dan otvorenih vrata organizirala je s. M. Pavla Adžaga, voditeljica Podružnice vrtića u Križevcima, a realizirale je uz pomoć i suradnju s. M. Laurentine Breljak, predstojnice i ostalih sestara iz zajednice.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve