s. M. Faustina Sabolić, FDC    29.03.2021.

Susret sestara juniorki u Granešini

U Duhovnom centru u Granešini održan je susret za sestre juniorke od 26. do 28. ožujka na temu  Smisao redovničkog života i njegove zaboravljene dimenzije - post.

Susret je započeo u petak molitvom Večernje te križnim putem za koji su razmatranja napisale sestre juniorke.
Predavanje na temu Post u Bibliji, u subotu u prijepodnevnim satima, imao je p. Niko Bilić, SJ. P. Bilić je post rasporedio kroz 7 točaka, a svaka točka imala je utemeljenje u Bibliji: post kao traženje Boga i duhovna priprava za djelovanje za Novi Savez, post u tugovanju zbog gubitka, post kao reakcija na opasnost i molitva u životnoj opasnosti, post kao kajanje za grijehe i put obraćenja, neuspjeli post, post kao križ, loš post i kako postiti.

U poslijepodnevnim satima predavanje je održala s. Ivana Margarin, voditeljica juniorki, na temu Duhovna dimenzija posta. Stavila je naglasak na post koji bi nas trebao oblikovati iznutra te svako odricanje sve više dovesti do dublje spoznaje Boga. Osvrnula se na okružnice Majke Franziske gdje Majka naglašava post jezikom, šutnju kako bi svaka sestra mogla što dublje doživjeti Kristovu muku i smrt.

Navečer su sestre juniorke sa svojom voditeljicom, bile pozvane u Kloštar Ivanić na susret frame kako bi prestavile  Družbu, Utemeljiteljicu i blažene Drinske mučenice. Susret je započeo zajedničkom molitvom Večernje, a potom su s. Ivana Margarin i s. M. Klara Lipovac ukratko predstavile Družbu i blažene Drinske mučenice. Susret je nastavljen u veselom raspoloženju međusobnim predstavljanjem, razgovorom i igrama.

Zadnji dan juniorskog susreta završio je Lectiom divina, te kratkim osvrtom na protekle dane.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve