kblj    22.01.2024.

Susret s. Nevenke Jurak s dr. Markusom Ingenlathom, direktorom Zaklade Renovabis

U petak 19. siječnja 2024. provincijalna ekonoma s. Nevenka Jurak susrela se u Münchenu s dr. Markusom Ingenlathom, direktorom Zaklade Renovabis za područja „Projektni rad i zemlje“ kao i „Organizacija i administracija“

Povod sastanku bila je završena obnova samostana Svetog Križa i Doma za studentice u Petrinji, čiju je obnovu jednim dijelom sufinancirala Zaklada Renovabis. Budući da gospodin Ingenlath, zbog snježnog nevremena, nije mogao nazočiti blagoslovu spomenutog samostana održanog 2. prosinca 2023., interesirao se o tijeku i završetku obnove jer je to na neki način i jedan od njihovih završenih projekata na potresom pogođenom području Republike Hrvatske.

Provincijalna ekonoma izvijestila je dr. Ingenlatha o tijeku radova, poteškoćama i izazovima koji su bili dio toga procesa te mu prezentirala fotografije obnovljenog samostana i Doma za studentice. U ime Provincije Božje providnosti zahvalila je za ohrabrenje i financijsku podršku te uručila simbolične poklone za voditelje i djelatnike Renovabisa. Gospodin Ingelath izrazio je zadovoljstvo što je projekt obnove uspješno završen te najavio da će i sam prigodom budućeg dolaska u Hrvatsku doći u Petrinju. Između ostaloga razgovaralo se i o sadašnjim i budućim izazovima Crkve i svijeta obzirom na ratna zbivanja, nesigurnosti te brojne aktualne migracije.

Sastanku je, u službi prevoditeljice, nazočila i s. M. Tea Barnjak, stipendistica Zaklade Renovabis.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve