S. M. Ema Škriljevečki, F.D.C.    17.06.2023.

Susret dječjih zborova u Starom Petrovom Selu

Pod geslom "Sve za Boga", u subotu, 17. lipnja 2023., okupili smo se u Starom Petrovom Selu u sklopu Godine bl. Jule na susretu dječjih zborova. Susret, koji su organizirale sestre iz Povjerenstva za pastoral i apostolske djelatnosti pod vodstvom s. M. Pie Herman, započeo je svečanim misnim slavljem koje je predvodio domaći župnik Ivan Nikolić koji je između ostalog istaknuo kako mu je ovo jedna od najljepših misa te da nikada toliko mladih i djece nije bilo u njihovoj crkvi. Misno slavlje glazbeno su pratili tamburaši iz župe domaćina, sv. Antuna Padovanskog iz Starog Petrovog Sela pod ravnanjem Lare Piletić.

Nakon misnog slavlja devet zborova predstavilo se s jednom pjesmom posvećenom bl. Drinskim mučenicama. Nastupali su zborovi, sa svojim voditeljicama, iz Sv. Ilije (s. M. Leopolda Kefelja), Pleternice (s. M. Zorana Prcela), Petrinje (s. M. Faustina Sabolić i Ana Čleković), Starog Petrovog Sela (Lara Piletić), Granešine (s. Marija Beroš), Križevaca (s. M. Dominika Šašo), Zaprešića (s. Marjana Koščak) te dva zbora iz dvije dugoselske župe, Sv. Martin (s. M. Željka Barišić i Sonja Nekić) i Lukarišće (s. M. Ozana Krajačić), a sudjelovala su i djeca iz župe sv. Petra iz Supetra sa s. Mirjanom Potnar. 

Između nastupa učenici OŠ "Đuro Ester" iz Koprivnice pod vodstvom s. M. Donate Gravić izveli su skraćeni igrokaz o životu, pozivu i odazivu bl. Jule Ivanišević. Kroz revijalni dio programa vodila nas je s. M. Antonija Lučić. Posebno emotivno je bilo slušati himnu susreta koju je iz srca pjevalo tristotinjak djece i mladih. Tekst himne napisala je s. M. Ozana Krajačić, a uglazbila s. Mirjana Potnar. 

Nakon službenog programa u crkvi slijedio je ručak koji su pripremili župljani župe Staro Petrovo Selo kojima od srca zahvaljujemo na trudu, gostoprimstvu i otvorenosti za sve nas.  Zabavni dio susreta proveli smo u igrama koje su vodile i animirale sestre. Bogu hvala što nas je pratio lijepim vremenom i zasigurno blagoslivljao ovaj divan susret. 
Izvještaj završavamo našom wi-fi šifrom susreta: "Idem služiti Isusu."

Još fotografija i videa možete pogledati na:

https://www.facebook.com/kceribozjeljubavi/?locale=hr_HR

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve