s. M. Pia Herman, FDC    18.06.2022.

Susret dječjih zborova u Granešini

U subotu, 18. lipnja, održan je su susret dječjih zborova koje u Sjevernoj Hrvatskoj vode sestre Kćeri Božje ljubavi. Susret je održan u Granešini u Zagrebu.  

Sudjelovalo je oko 140 djece iz pet dječjih zborova, i to iz Zaprešića, Križevaca, Svetog Ilije, te dva zbora iz Dugog Sela, te Korpivničanci s dvije ekipe za kviz.  Susret je počeo misnim slavljem koje je predvodio o. Mladen Mikulić, grkokatolički monah i svećenik iz Križevaca. Sviranje je predvodila s. Mirjana Potnar sa sviračima iz Dugog Sela, a zajednički su pjevali svi dječji zborovi. Propovjednik je potaknuo djecu da uvijek čine dobra dijela. "Budite dobri prema svojim prijateljima, poslušni budite roditeljima, pazite na jedni druge, smiješite se svima oko sebe i širite pozitivu, obilato dijelite komplimente svojim prijateljima i ukućanima, a za uzvrat će vam Bog za svako dobro djelo dati jednog anđela čuvara koji će vas čuvati i odvesti u Nebo. U početku će možda biti teško, ali kada steknete naviku činiti dobro, onda će biti puno lakše", rekao je djeci o. Mladen. 

Nakon misnog slavlja svi su se zborovi predstavili otpjevavši po dvije pjesme, jednu bl. Drinskim mučenicama, a drugu po vlastitom izboru. 

Uslijedio je zajednički ručak u blagovaonici našeg Duhovnog centra. Potom je održan kviz na temu bl. Drinske mučenice u kojemu je sudjelovalo šest četveročlanih ekipa, a pobjedu su u uzbudljivom natjecanju odnijeli predstavnici Svetog Ilije. Zabavni dio susreta počeo je rastrčanom igrom Poštar, a nastavljen je turnirom u graničaru i skočizboru. Djeca podijeljena u šest ekipa zdušno su se natjecala, a pobijedila je ekipa Bijelih. 

Kviz je pripremila s. M. Donata Gravić, a igru Poštar s. M. Antonela Rašić. Ekipe na turniru su vodile s. Marjana Koščak, s. M. Donata Gravić, s. M. Karla Mandić, s. M. Faustina Sabolić i s. Marijana Novosel, a susret je organizirala s. M. Pia Herman i Povjerenstvo za pastoral naše Provincije. 

Osobita zahvala voditeljicama zborova s. M. Leopoldi Kefelja, s. M. Veroniki Šaban, s. M. Ozani Krajačić, s. Mirjani Potnar, te s. Dijani Martić, voditeljici Duhovnoga centra u Granešini na domaćinstvu ovog susreta. 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve