s.M. Antonija Lučić, FDC    29.09.2019.

SUSRET DJEČJIH ZBOROVA - SVE ZA BOGA

Dana 28. rujna 2019. susret crkvenih dječjih zborova, koje vode sestre Kćeri Božje ljubavi na području Srednje Bosne, održan je na Palama, mjestu koje je prožeto duhom sestara Drinskih mučenica i svime što su tamo radile, govorile i mislile, a  bilo je upućeno prema Bogu. 

Sudjelovalo je 90-ero djece iz mjesta: Bistrica, Novi Travnik, Travnik i Vitez. Susret je započeo s uvodnim riječima o životu blaženih mučenica i nakon toga uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio vlč. Ljubo Zelenika, odgojitelj u Internatu Katoličkog školskog centra Sv. Josip, Sarajevo. Velečasni je istaknuo kakvi trebamo biti primjerom mušice i pčele. “Kad bi mušicu upitali da nam pokažu cvjetove, one bi nam rekle da najbolje zna pokazati gdje se nalazi smeće, a ako bi pčelu upitali gdje se nalazi prljavština, ona bi rekla da ima samo nos za lijepe stvari, za razne prelijepe cvjetove i sve ostalo cvijeće koje možemo vidjeti na livadi. Došli smo ovdje u mjesto Pale gdje ima prelijepog cvijeća, a bilo je i pčela, a to su bile blažene Drinske mučenice koje su svojim životom tražile, gledale i radile ono što je lijepo za ljude, ono što je dobro za ljude i ono što je dobro za Boga. Nikome nisu željele loše, nikome se nisu rugale, činile su ne ono što su morale nego sve ono što su mogle. I vas mogu usporediti sa pčelama jer ste aktivni u zboru svojih župa i to su lijepi cvjetovi, gdje vi kao pčele slijećete. Došli smo moliti Boga da se ne pretvorimo u mušice i da se ne odvojimo od Boga, nego da postanemo pčele koje se dive dobru, a Drinske mučenice su se divile Isusu u euharistiji.” Nakon svete mise svaki zbor predstavio se jednom pjesmom, a radosno druženje nastavljeno je kroz igru.

 Na povratku posjetili smo prostor samostana gdje su Mučenice živjele i molili njihov zagovor za otvorena srca prema svima. Potičem i nas da svi zajedno poput bl. Drinskih mučenica zazivamo: “Isuse spasi nas!”

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve