s. Mirjana Potnar, FDC    11.11.2017.

Studenti posjetili samostan u Novoj vesi

Skupina studenata II. godine studijskog smjera Religijska pedagogija i katehetika na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu posjetila je 10. studenog 2017., nakon predavanja, naš samostan u Novoj vesi. Studenti su došli u pratnji s. Mirjane Potnar koja zajedno s njima studira te je predstavnica njihove godine.

Na samom početku susreta dočekala ih je te kratko u kapeli Gospe Lurdske pozdravila s. Ksenija Topolovec, predstojnica samostana. Nakon uvodnih riječi studenti su zajedno za s. Ksenijom i s. Mirjanom izmolili molitvu bl. Drinskim mučenicama, osobitim zagovornicama mladeži za ustrajnost i odvažnost na putu biranja dobra. Pregledavši prostore samostana, studentima je s. M. Tea Barnjak ukratko predstavila Utemeljiteljicu, karizmu i apostolat Družbe te život naših sestara Mučenica. Naglasila je važnost gesla Družbe: “ Sve za Boga, za siromahe i za našu Družbu“ koja je bila vidljiva u njihovim riječima i djelima te je istaknula različitost narodnosti pojedinih sestara koje se nisu ustručavale svoje talente i darovano im blago staviti u službu Bogu i bližnjemu.

Po završetku prezentacije, druženje je nastavljeno u ugodnom razgovoru u prostorima Kandidature gdje su studenti dočekani slasticama koje su za njih pripremile sestre iz kuhinje.

Studenti su se odlazeći najavili za još koji susret te zahvalili za ugodnu večer i toplo gostoprimstvo. Posebna zahvala upućena je s. Kseniji, predstojnici samostana, s. Tei za održanu prezentaciju te s. Ljilji Martić, s. Ivani Ćurić i s. Ancili Bandić za nesebičan trud u pripremi hrane.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve