Anita Mucak    09.11.2017.

Redovni formacijski susret Suradnika Božje ljubavi

U ponedjeljak, 6. studenoga 2017. u Duhovnom centru u Granešini održan je redovni formacijski susret Suradnika Božje ljubavi. Susret je bio koncipiran na temu: Majka Franziska – utemeljiteljica Družbe Kćeri Božje ljubavi.

Sistematično i nadasve nadahnuto razmatranje na ovu temu pripremila je s. Ozana Krajačić, FDC. Sestra Ozana je naglasila kako ulaskom u jubilarnu 150. god. Družbe Kćeri Božje ljubavi osjećamo zahvalnost ulaska u Družbu i Suradništvo te razmatramo tko smo, što smo i koji je naš put.

U određenom trenutku ljudske povijesti Bog je odlučio pozvati u život Družbu Kćeri Božje ljubavi i gledao je osobu po kojoj će to ostvariti. Poziva na ostvarenje tog plana po jednoj ženi, Franziski Lechner, koja je u trenutku jake svjetlosti rekla: „Evo me !“ Baš kako smo i mi odgovorili na poziv suradništva. U razmatranju o Majci Franziski, susrećemo bogat lik utemeljiteljice. Sada trebamo gledati sebe u tom ozračju. U poticajnom razmatranju, s.Ozana je istaknula 3 obilježja utemeljitelja:

Ta je osoba pozvana od Boga da bude „lijek“ za određenu ranu društva i vremena u kojem je živjela. Uvijek se trebamo vratiti na tu karizmu. Majka Franziska dobila je dar. Poziv sadrži dar, on sili da idemo u susret drugima.
Svaki je utemeljitelj nositelj novosti, nositelj duhovne svježine, nositelj nove poruke u vremenu u kojem živi, prorok u svom vremenu. Pozvani smo biti u službi crkve ovoga vremena, duh radosnog sinovstva prenijeti drugima oko nas, donositi u načinu susreta nadahnuće dostojanstva i spoznaje da smo ljubljeni.
Utemeljitelj je učenik Isusa Krista. Taj hod za Isusom svaki čini s određenim naglaskom.

Važno je imati ideale, nositi ih, one koje je Duh Sveti jednom rasplamsao stvarajući Družbu.
I kako je Utemeljiteljica uvijek govorila da je ona samo oruđe u Njegovim rukama, a On je s tako siromašnim oruđem napravio velika djela!
Tako i mi danas Kćeri Božje ljubavi i Suradnici Božje ljubavi, duh radosnog sinovstva trebamo nositi, razvijati, širiti kako bismo bili radosni navjestitelji Boga živoga, ostvarujući prijelaz od kontemplacije do akcije!

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve