13.10.2018.

Sesvete - proslava 35. obljetnice djelovanja i 150.obljetnice osnutka Družbe

U petak, 12. listopada u župi Svih Svetih u Sesvetama obilježena je proslava 35 godina djelovanja sestara Kćeri Božje ljubavi te 150. obljetnica osnutka Družbe.

Proslava je započela svečanom svetom misom koju je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Uz njega je koncelebriralo i nekoliko svećenika koji su, zajedno sa sestrama, proveli jedan dio svoje službe na ovoj župi. Svetoj misi prisustvovalo je i 12 sestara od ukupno njih 17, koliko ih je djelovalo u Sesvetama. Proslavi je nazočila i provincijalna glavarica s. Gordana Igrec sa sestrama iz okolnih zajednica.
 

Od rujna 1983. godine, kada su došle na poziv tadašnjeg župnika Petra Ribarića pa sve do danas, sestre Kćeri Božje ljubavi su u sesvetskoj župi imale razne službe: vođenje zborova i sakristije, vjeronauk u župi te vođenje domaćinstva. No osim tih, „unaprijed zadanih“ poslova koje obavljaju, sestre vrlo rado sudjeluju u radu s djecom i mladima, ali i u svim ostalim događanjima u župi. „Sve za Boga, za siromahe i za našu Družbu“ je geslo Družbe koje prati i sestre u sesvetskoj župi.


Osim obilježavanja djelovanja sestara Kćeri Božje ljubavi, pomoćni biskup Mijo Gorski blagoslovio je i novi vitraj sv. Petra i Pavla. (ik)

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve