s. Ivana Margarin    15.10.2018.

Seminar za kućne predstojnice

U Duhovnom centru u Granešini 12. i 13. listopada održan je susret Provincijalne uprave i kućnih predstojnica na temu „U Božjoj providnosti hodimo!“ Bila je prisutna 31 predstojnica.

Susret je započeo u petak, 12. listopada, u 16.00 sati pozdravom i uvodnim izlaganjem s. Gordane Igrec, provincijalne glavarice, koja je ukratko predstavila program seminara i napravila presjek događanja u protekloj godini. Ujedno je i podsjetila na ulogu te prava i obveze predstojnice prema našim Konstitucijama te se osvrnula na karakteristike poglavara prema dokumentu Služenje autoriteta i posluh.

Poslijepodne je nastavljeno predavanjem na temu „Providnost u životu Majke Franziske Lechner“ koje je pripremila s. Marija Medved, a u večernjem dijelu programa s. Ivana Margarin, provincijalna tajnica, sestrama je kroz fotografije prikazala slavlje 150. obljetnice Družbe u Beču od 8. do 10. lipnja o.g te slavlje Provincijskog dana i otvorenja 100. obljetnice osnutka naše Provincije od 21. do 23 rujna o.g. u Sarajevu te im objasnila značenje logotipa osmišljenog za 100. obljetnicu osnutka Provincije.

U subotu, nakon Jutarnje molitve, Provincijalna Glavarica nastavila je s predstojnicama rad na Okružnici Vrhovne Glavarice u kojoj su naglašeni važni aspekti za život naše Provincije. Središnji dio dana bila je sveta misa koju je predvodio fra Ivo Martinović, provincijal franjevaca trećoredaca u 12.00 sati u samostanskoj kapeli.

U poslijepodnevnom dijelu programa Provincijalna Glavarica predstavila je Hodogram događanja u 2019. u kojemu velik dio zauzimaju događaji vezani uz proslavu 100. obljetnice osnutka Provincije (1919. -2019.). Susret je nastavljen razgovorom o aktualnostima i planiranjima. Završen je zajedničkom molitvom Večernje.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve