s. Ivana Margarin, FDC    07.11.2017.

Seminar za predstojnice

U Duhovnom centru u Granešini 3. i 4. studenog 2017. održan je jesenski susret sestara predstojnica i Provincijalne uprave s temom „Ususret Jubilarnoj godini“. Sudjelovale su 33 sestre predstojnice.

Susret je započeo u petak poslijepodne pozdravom s. Gordane Igrec, provincijalne glavarice, koja je ukratko predstavila program. Zatim je sestrama prenijela dojmove i događanja iz Beča i Breitenfurta gdje je 25. listopada 2017. na razini cijele Družbe otvorena Jubilarna, 150. godina osnutka Družbe, paljenjem jubilarnog plamena. Taj plamen će od 21. studenog 2017., kada će se Jubilarna godina otvoriti u Provinciji, putovati od zajednice do zajednice do 21. studenog 2018. kada će biti središnja proslava Jubileja. Nastavilo se euharistijskim klanjanjem i molitvom Večernje te zajedničkom rekreacijom.

U subotu nakon Jutarnje molitve, Provincijalna Glavarica predstavila je sestrama Hodogram događanja kroz Jubilarnu godinu i naglasila kako uz 150. obljetnicu Družbe 2018. se moramo pripremati i za obilježavanje 100. obljetnice osnutka naše provincije Božje providnosti 2019. Zbog toga će period koji je pred nama biti intenzivan po događanjima, ali osobito po duhovnoj pripremi i obnovi koja je središte proslave obaju jubileja. Susret je završio euharistijskom slavljem koje je u samostanskoj kapeli predslavio fra Juro Šimić, OFMCap.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve