11.03.2016.

ŽALOSNA OTAJSTVA KRUNICE

(Blaženim Drinskim mučenicama i Presvetom Srcu Isusovom)

Prvo žalosno otajstvo: Koji se za nas krvlju znojio

Isuse, sve što očekuješ od nas jest naše jednostavno, pouzdano DA, jednostavni čin povjerenja u Očevu volju, kako si nam svojim primjeromu Getsemaniju pokazao. Blažene Drinske mučenice rekle su svoj DA i iskazale svoje povjerenje u Oca ostavivši sve: svoj dom, obitelj, prijatelje. Poput tebe, Isuse, pouzdale su se u volju i dobrotu Očevu i onda kada nisu mogle sve razumjeti. Po zagovoru tvoje Majke Marije i blaženih Drinskih mučenica oslobodi nas sumnji i nepovjerenja, i daj nam pouzdanja u ljubav koja izlazi iz tvog Presvetog Srca.

Drugo žalosno otajstvo: Koji je za nas bičevan bio

Isuse, vječna Riječi Očeva, ti si uvijek u životu činio one izbore koji su te dovodili sve bliže nama, ma kakve god udarce zbog toga morao podnijeti. Tako si nam otkrio bezgraničnu ljubav svoga Srca. U svom Presvetom Srcu želiš nam dati prebivalište u kojem ćemo biti slobodni i zaštićeni. Blažene Drinske mučenice živjele su svoj svagdan šireći tvoju ljubav i u najtežim trenucima svog života. Po zagovoru tvoje Majke Marije i blaženih mučenica, pomozi nam, Isuse, živjeti u poniznosti. Pomozi nam sve životne teškoće podnositi s ljubavlju, strpljivošću, i s čvrstim povjerenjem da nas Otac nikad ne napušta.

Treće žalosno otajstvo: Koji je za nas trnjem okrunjen bio

Isuse, tvoj je nebeski Otac vidio bijedu i nevolju čovječanstva – umjesto tvoga mira svijet je mučen sukobima, razdorima i ratovima. Zato nam je dao znak: tvoje Srce prepuno blagosti, nade i sućuti za svakog čovjeka i za čovječanstvo. Ti želiš da k tvome Srcu dolazimo slobodno i s pouzdanjem, jer su samo u tebi naša radost i naš mir. Poput blaženih Drinskih mučenica želimo ustrajati u ljubavi i onda kad nailazimo na trnje nezahvalnosti, poruge i odbačenosti. Po zagovoru Majke Marije i blaženica molimo te, Isuse, da živimo u tebi i ti u nama. Štiti nas u opasnostima, tješi nas u svim nevoljama i žalostima utjehom svoje prisutnosti.

Četvrto žalosno otajstvo: Koji je za nas teški križ nosio

Gledamo u tebe Isuse. Tvoje Srce govori tako jasno. Noseći križ još jasnije želiš pokazati dokle ide tvoja ljubav i koliko nas ljubiš. Blažene Drinske mučenice svoj su križni put sjedinile s tvojim. Jedina utjeha na tom putu bili ste im ti i tvoja Majka.Isuse, i mi predajemo Ocu svoj život, sve što imamo i što jesmo. Molimo te za dar ljubavi kojom su blažene mučenice prihvatile i pobijedile svaku bol. Neka takvaljubavbude uvijek prisutna u našim srcima i životima.

Peto žalosno otajstvo: Koji je za nas raspet bio

Isuse, izgovorio si svoje posljednje riječi: „Svršeno je“ i predao duh. Tvoje Srce bilo je probodeno. Srce koje nije poznavalo mržnju, osvetu, srdžbu ni pohlepu, nego samo ljubav. Po zagovoru Majke Marije i blaženih Drinskih mučenica molimo te da tvoje Srce iz kojeg je potekla krv i voda očisti naša srca i srca svih ljudi od svake duhovne bolesti. Neka tvoja krv odnese iz nas svako zlo, a stvori nova opredjeljenja za život po evanđelju. 

  Novosti i događanja - Sve