Katarina Pendeš, postulantica    26.02.2018.

Radionica i susret s mladima u župi Duha Svetoga u Đulovcu

Dana 24. veljače 2018. kandidatica Marta Vulama i nas tri postulantice Iva Soldo, Katarina Pendeš, Marijana Novosel zajedno sa s. Teom Barnjak i s. Helom Jurnečka te p. Goranom Živkovićem, palotincem posjetile smo župu Duha Svetog u Đulovcu.

Susret je bio iniciran od strane župnika vlč. Ivana, povjerenik za Pastoralnih mladih Požepke biskupije koji nas je sa svojim mladima velikodušno i srdačno primio i ugostio.

Župa Duha Svetog priprema se za Planinarski križni put na kojem će sudjelovati i ove godine, te su za tu prigodu odlučili svim sudionicima na poklon darovati narukvice s križićem u prigodnoj torbici s evanđeoskim citatom.

Kandidatice, postulantice i s. Tea tjedan prije posjeta izradile su trećinu narukvica za susret. U subotu su zajedno s mladima izradile još 400, dok su s. Hela i pater Goran na svojoj župi zajedno sa suradnicima radili torbice u obliku stope u koje su se stavljale narukvice. Malo je reći da je atmosfera tog popodneva bila radna. Štoviše, bila je jako ugodna. Mladi su imali priliku to popodne družiti se međusobno, ali i sa sestrama te su mogli priupitati ako ih je nešto o životu u samostanu zanimalo.

Dan smo završili kratkim druženjem sa Župnikom. Iz ove župe otišli smo kući umornih ruku, ali puna srca kao i u nadi da će se narukvice mladima svidjeti, ali još bitnije, da će im biti na poticaj za dublju molitvu dok budu sudjelovali na križnom putu.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve