s. M. Alojzija Pejković, FDC    20.06.2022.

Proslavljena 110. obljetnica rođenja bl. s. Bernadete Banja

U nedjelju, 19. lipnja 2022. u župi Duha Svetoga u Velikom Grđevcu, mjestu rođenja s. Bernadete Banja, nakon trodnevne priprave, svečanim euharistijskim slavljem proslavljena je 110. obljetnica rođenja naše Blaženice. Misno slavlje, u župnoj crkvi, predslavio je župnik vlč. Mijo Posavec. Na slavlju se, uz vjernike ove župe bjelovarsko-križevačke biskupije, okupilo dvadesetak sestara iz Nove ves, Granešine, Kaptola 31, Dugog sela, Križevaca, Tuzle i Skadra na čelu sa s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom i sestrama iz Provincijalne uprave.

Kako je napomenuo vlč. Posavec, s. Bernadeta rođena je 17. lipnja 1912., a krštena je sljedeći dan u župnoj crkvi u Velikom Grđevcu. U homiliji župnik je istaknuo da „je ovoj župi s. Bernadeta primjer za nasljedovanje“ naglašavajući da „naša vjera treba biti iskazana našim djelima, da naša vjera treba određivati naš život“. Kao što vidimo po životima blaženih Drinskih mučenica, križ života neće uvijek biti lagan već će zahtijevati potpuno predanje i povjerenje u Božju ljubav, naglasio je vlč. Posavec.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik je zahvalio sestrama na dolasku i sudjelovanju u slavlju te su svi zajedno izmolili molitvu za proglašenje svetima Drinskih mučenica.

Za vrijeme euharistijskog slavlja pjevanje su predvodile sestre, a za orguljama su svirale s. Mirjana Potnar i Matea Koren, kandidatica.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve