08.10.2021.

Proslavljen patron crkve Kraljice Sv. Krunice

Družba Kćeri Božje ljubavi zajedno s vjerujućim pukom, proslavila je u četvrtak, 7. listopada 2021. patron svoje samostanske crkve koja se nalazi u sklopu nekadašnjega zavoda, a danas Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ na Banjskome brijegu.

Euharistijsko slavlje u večernjim satima na spomendan Gospe od krunice, predvodio je fra Danijel Rajić, župnik župe Sv. Franje Asiškog na Dobrinji. Koncelebriralo je pet svećenika među kojima i vlč. Sandro Jurešić, rektor crkve i odgojitelj u internatu sarajevskog KŠC-a, prenosi nedjelja.ba.

U prigodnoj propovijedi fra Danijel se osvrnuo na povijesni kontekst nastanka blagdana Blažene Djevice Marije od krunice, podsjetio je da je riječ o spomenu na pobjedu kršćanske flote kod Lepanta 7. listopada 1571. koja se pripisuje molitvi krunice. Osvrnuo se na molitvu Gospe i apostola u „gornjoj sobi“ nakon uzašašća, do tada su bili u strahu što će se s njima dogoditi, a nakon molitve su izašli napolje i posvjedočili o uskrslom Kristu.
Fra Danijel je govorio i o Utemeljiteljici, službenici Božjoj Majci Franziski Lechner koja je svoje karizmatsko djelovanje izrazila u imenu Družbe: „Kćeri Božje ljubavi“, kao i u geslu: „Sve za Boga, za siromahe i za našu Družbu“.

Patronu je prethodila trodnevnica koja je bila neposredna priprava za ovaj blagdan.

Crkvu na Banjskom brijegu projektirao je Josip pl. Vancaš 1909. a blagoslovljena je 1911. Ova Crkva se nalazi u sklopu samostana redovnica Kćeri Božje ljubavi i Zavoda Sv. Josipa. Također je i mjesto molitve Bl. Drinskim mučenicama.

https://www.ktabkbih.net/

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve