s. M. Tea Barnjak, FDC    22.11.2017.

Proslava Dana Družbe i otvorenje Jubilarne godine u Provincijalnoj kući

U utorak, 21. studenog 2017., u Provincijalno kući u Novoj vesi svečano je proslavljen Dan Družbe i otvorena je Jubilarna godina povodom 150. obljetnice osnutka Družbe.

Tom je prigodom euharistijsko slavlje predslavio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački koji je u ovom slavlju bio delegat zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. U prigodnoj homiliji Biskup je naglasio kako je Jubilarna godina milosno vrijeme u kojem osobito treba razvijati zahvalno srce. Osvrnuo se i na temeljne elemente naše duhovnosti razmatrajući simboliku našega amblema iz kojega je iščitavao smisao i zadaću naše boguposvećenosti.

Svetu misu uz biskupa slavili su prečasni Branko Picek, prebendar i fra Zdravko Lazić, OFM gvardijan kaptolskog samostana, a sudjelovale su sestre, postulantice, kandidatice i djevojke Doma Gospe Lurdske.

Nakon svete mise zajedništvo je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici gdje je s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica, zahvalila mons. Šašku na upućenoj riječi i prisutnosti te mu u ime sestara Kćeri Božje ljubavi poželjela dobrodošlicu u našu zajednicu. Zamolila ga je da naše pozdrave i molitve prenese zagrebačkom Nadbiskupu.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve