s. M. Julija Antunović, FDC    22.11.2017.

Trodnevnica i proslava dana Družbe KBLJ u samostanu Presvetog Srca u Koprivnici

Prvi dan trodnevnice, 18. studenog 2017., okupljene pred svetohraništem u našoj maloj samostanskoj kapeli promišljale smo i molile na temu: SVE ZA BOGA! Molitvu i razmišljanje pripremila je s. Gabrijela Puljić koja nas je na samom početku pozvala da izmolimo molitvu Majke Franciske Lechner te nam je za promišljanje ponudila tekst koji smo dobili iz Provicije na temu „Sve za Boga“ i poticajne misli o posvećenom životu i njegovoj važnosti za suvremeni svijet iz dokumenta Vita consecrata. Molitveni susret završili smo molitvom Večernje.

Drugi dan trodnevnice, 19. studenog 2017., odlučili smo da svaka sestra naosob, „susretne“ siromaha, udijeli mu novčani iznos i uputi duhovnu, riječima poticajnu, ohrabrenost za život! Zajedničko promišljanje i Večernju molitvu predvodila je s. Jadranka Djaković na temu: SVE ZA SIROMAHE! Pred tabernakulom u kapelici slušale smo i razmišljale o tekstu koji je govorio na tu temu: SVE ZA SIROMAHE (na temelju predloška iz Provincije) te nakon molitvenih zaziva izmolili smo Večernju molitvu i molitvu Drinskim mučenicama.

Treći dan trodnevnice, 20. studenog 2017., pozvali smo svoje najbliže suradnike na zajednički susret u našoj kapeli. Susret je predvodila je s. Julija Antunović na temu: SVE ZA NAŠU DRUŽBU. Tekst iz Provincije na tu temu, sestre su promišljale individualno a taj susret bio je prilika da svoje suradnike pozovemo da mole za našu Družbu Kćeri Božje ljubavi, za nova redovnička zvanja, da im se zahvalimo na suradnji i njihovoj dobroti te da nam oproste za sve ono što nije u skladu s kršćanstvom i životom sestre Kćeri Božje ljubavi. Našim suradnicima s. Julija je prezentirala život i osobnost službenice Božje Majke Franziske, utemeljiteljice, te rast i proširenje Družbe na skoro sve kontinente. Slijedila je molitva za proglašenje blaženom Majke Franziske Lechner, molitva Drinskim mučenicama, krunica i litanije Božanskog Milosrđa za nova zvanja i molitva zahvale za sve primljene milosti tijekom 150 godina molitve i rada Kćeri Božje ljubavi. Naposljetku je bila zajednička večera.

Na sam Dan Družbe, pozvali smo vlč. župnika Tomislava Petrića te trajnog đakona Miljenka Flajsa s obitelji na zajedničko slavlje za stolom Gospodnjim te za stolom koji okrepljuje tijelo i pruža priliku za razgovor i zahvalu za jako dobru i dugogodišnju suradnju s našom Zajednicom te sestrama u Dječjem vrtiću Sv. Josipa u kojem borave đakonove dvije djevojčice Ana i Marta.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve