s. M. Marinela Garić    13.05.2020.

Proslava blagdana sv. Leopolda Mandića u Travniku

Primjereno vremenu i okolnostima, u utorak 12. svibnja sestre u Samostanu sv. Leopolda Mandića proslavile su blagdan svog zaštitnika. Za ovo slavlje sestre su se pripremale devetnicom u čast sv. Leopoldu, a na sam blagdan sv. misu u samostanskoj kapelici predslavio je župnik vlč. Marko Mikić.
U svojoj propovijedi vlč. Mikić je progovorio o sv. Leopoldu Mandiću kao uzoru u malenosti, skromnosti, poniznosti i požrtvornosti. Naglasio je da je taj svetac iako malen stasom, bio velik duhom. Iako boležljiv, slab, malen i neznatan bio je tako privlačan. Sv. Leopold je četrdeset godina proveo u ispovjedaonici tješeći i pomažući ljudima da se pomire s Bogom i bližnjima. Mali, tihi radnici ostaju do kraja uspravni, naglasio je vlč. Mikić i dodao da često za života ne vidimo uspjehe rada, nego poslije jer nakon smrti, djela rastu. U ovo "virusno" vrijeme, naše najbolje "dezinfekcijsko" sredstvo je ispovjedaonica zaključio je župnik Mikić te naglasio: "Nemojmo bježati od Isusovog puta! Isus daje mir! Isusov mir posebno dolazi po sakramentu svete ispovijedi!"
Na kraju propovijedi vlč. Mikić čestitao je sestrama blagdan poželjevši da im sv. Leopold bude uzor u poniznosti, praštanju i ljubavi.


 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve