s. Dominika Šašo, FDC     24.11.2018.

Proslava 150. obljetnice Družbe na Braču

Župna crkva Navještenja Marijina u Supetru, u srijedu 21. studenog 2018., bila središte proslave 150. obljetnice Družbe Kćeri Božje ljubavi za sestre triju bračkih zajednica (Milna, Supetar i Postire).

Euharistijsko slavlje predslavio je biskup u miru,  mons. Slobodan Štambuk u koncelebraciji s bračkim svećenicima: don Tončijem Plenkovićem, dekanom i župnikom u Supetru, don Jakšom Rubinićem, župnikom u Sutivanu, don Pavom Gospodnetićem, župnikom u Pučišću, don Jurom Martinićem, župnik u Postirama i don Ivicom Eterovićem. Prisutan je bio i bogoslov iz Supetra Tonči Prugo.

Biskup je na početku homilije istaknuo riječi Majke Franciske: „ Darivati radost, usrećivati i voditi u nebo“, a potom nastavio: „Tako je majka Kćeri Božje Ljubavi, Majka Franciska Lehner za svoju Družbu zacrtala 21. studenog 1868. godine Gospodnje. Majka Franciska dala je plan činiti dobro, biti radostan u Bogu i to darivati drugima. Majko Franciska hvala ti upravo stoga što i danas ovoj generaciji baš to treba. Usrećivati, to nije lako, ali je dar. Voditi u nebo, svi bi mi trebali biti ti sveti vodiči koji vode u nebo.“

Poslije popričesne molitve s. Nevena Pandža prikazala je povijest naše Družbe, a nakon toga dječji zbor, pod vodstvom s. Dominike Šašo, otpjevao je pjesmu u čast Utemeljiteljice Družbe.
s. Robertina Šašo, predstojnica zajednice u Milni, u ime svih sestara zahvalila je Ocu biskupu za dugogodišnju podršku kao i očinsku blizinu, župniku don Toniju, svećenicima, sestrama koje djeluju na otoku te prijateljima i župljanima koji su se nesebično odazvali i pružili svoju pomoć gdje god je bilo potrebno. Istaknula je kako u njima prepoznaje Božja ljubav.  

Nakon izrečene zahvale s. Robertine, djeca su uz pokrete zapjevala: „Čini dobro, daruj radost i vodi u nebo“.
Misno slavlje uveličao je mješoviti zbor župe Supetar pod ravnanjem s. Dominike Šašo uz pratnju orgulja maestrice Urse Vukmanović iz Trogira.

Okrijepljeni sa stola Gospodnjeg zajedništvo je nastavljeno u restoranu Vinatok.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve