s. Marija Beroš    24.11.2018.

Proslava 150. godišnjice osnutka družbe Kćeri Božje ljubavi u Zadarskoj nadbiskupiji

U Benkovcu, 22. 11. 2018. godine, sestre Kćeri Božje ljubavi koje djeluju u četiri župe (Zadar - Puntamika, Turanj, Filip i Jakov i Benkovac) Zadarske nadbiskupije svečanim euharistijskim slavljem zahvalile su Gospodinu za 150 godina postojanja Družbe i za sve milosti koje je udijelio sestrama i onima kojima su bile poslane po svojoj karizmi i poslanju. Za ovu veliku proslavu, pripremale su se trodnevnicom u svojim zajednicama. U Zadru, na Puntamici u trodnevnici su prisustvovali i župljani sa sestrama te uoči Dana Družbe bili njihovi dragi gosti u zajednici sestara te uz pjesmu i druženje slavili Gospodina!

Sestre su došle na proslavu sa svojim župnim zborovima koji su, osim, Blagdana Marijina prikazanja u hramu – Dana Družbe, proslavili spomendan sv. Cecilije – zaštitnice crkvene glazbe. Bilo je to predivno liturgijsko pjevanje ujedinjenih glasova zboraša, a u pratnji novih orgulja koje je istog dana blagoslovio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Kao uvod u misno slavlje seste su upoznale sve prisutne sa životom Utemeljiteljice Družbe Kćeri Božje ljubavi i njihovom karizmom.

Uz oca Nadbiskupa, suslavitelji na svetoj misi bili su župnici župa na kojima djeluju sestre uz ostale prijatelje svećenike. Velika radost za sve prisutne bio je dolazak provincijalne glavarice s. Gordane Igrec, provincijalne tajnice s. Ivane Margarin i provincijalne ekonome s. Milke Srša iz Zagreba. Provincijalna glavarica uputila je prigodnu riječ i pozdrav ocu Nadbiskupu, prisutnim svećenicima, sestrama i svim vjernicima. Otac Nadbiskup je u propovijedi potaknuo sve na promišljanje o karizmi utemeljiteljice družbe Kćeri Božje ljubavi Majci Franziski Lechner te je osobito istaknuo Životna pravila koja nam je ostavila u baštinu, a moguće ih je aktualizirati i u današnje vrijeme.

Nakon euharistijskog slavlja, sestre su nastavile proslavu svoje velike obljetnice kod obiteljskog stola u radosnom zajedništvu sa svojim uzvanicima u Šopotu.

Saznajte više: http://www.zadarskanadbiskupija.hr/?p=30218

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve