02.11.2016.

Posjetili smo župu sv. Ivana Pavla II. u Petrinji

U nedjelju, 30. listopada 2016., s. M. Tea Barnjak, s. M. Cecilija Horvat, postulantice i kandidatice naše Družbe posjetile su, na poziv župnika fra Ante Barišića, a uz posredništvo s. Marinele Garić, župu sv. Ivana Pavla II. u Petrinji.

Kao pripremu za svetu misu predmolile smo krunicu i predvodile polusatni program. U prvome dijelu programa predstavile smo život svake pojedine Drinske mučenice, a u drugome dijelu promišljale smo kroz meditaciju, na temelju života bl. s. Jule i četriju susestara, o općem pozivu na svetost svakog vjernika.

Tijekom euharistijskog slavlja, uz glazbenu pratnju s. M. Cecilije Horvat, animirale smo liturgijsko pjevanje.

Na kraju svete mise o svom duhovnom pozivu svjedočile su postulantice Ivana Mandić i Petra Sabolić i kandidatica Iva Soldo.

Nakon svete mise slavlja uslijedilo je druženje i ručak u župnoj kući.

U popodnevnim satima posjetile smo obitelj kandidatice Katarine Pendeš i obitelj postulantice Darije Lipovac. Prije povratka u Zagreb posjetile smo naše sestre u samostanu Svetog križa koje pastoralno djeluju u Župi sv. Lovre. Pohodile smo župnu crkvu, razgledale Pastoralni centar, a potom se zadržale u ugodnom druženju s našim sestrama.

Marijana Novosel, kandidatica

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve