Katarina Pendeš, kandidatica    29.03.2017.

Posjet župi Svetog Martina u Martinu na Muri

Postulantice i kandidatice, u pratnji s. Tee Barnjak i s. Cecilije Horvat, posjetile su u nedjelju, 26. ožujka 2016., župu sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri. Gostovanje je inicirao vlč. Ivan Herceg, župnik istoimene župe.

Sestre, postulantice i kandidatice animirale su pjevanje na dvije svete mise, u filijalnoj crkvi u Hlapičini te u župnoj crkvi, i predvodile pobožnost križnoga puta. Nakon popričesne molitve s. Tea je ukratko predstavila Družbu, pozvala vjernike na molitvu za nova duhovna zvanja i potaknula ih na štovanje bl. s. Jule i četiriju susestara-Drinskih mučenica. Potom su dvije postulantice, Ivana i Daria, posvjedočile župljanima o svome pozivu.

U popodnevnim satima održan je susret ministrantica Gornjomeđimurskog dekanata. Sudjelovalo je 25 ministrantica iz župe Svetog Martina i okolnih župa. Ministrantice su na susret dopratili njihovi župnici koji su iskazali radost i zadovoljstvo zbog ovoga susreta u kojemu su ministrantice kroz međusobno upoznavanje, rad u skupinama, kviz i igru učvrstile svoje znanje u ministrantskoj službi, pobliže upoznale važnost i ljepotu ministriranja i bolje se međusobno upoznale te stekle nova poznanstva.

Susret ministrantica i posjet ovoj Župi završio je završio igrokazom u „Isus i danas zove“ u izvedbi postulantica i kandidatica na kojemu su se uz već nazočne ministrantice okupili stariji i mlađi župljani.

Nakon igrokaza nastavljeno je druženje uz pjesmu i razgovor sa župljanima koji su se s radošću prisjećali naših sestara koje su od 1968. do 1983. djelovale u ovoj župi. Kroz 15 godina djelovanja u župi je djelovalo 11 sestara.

Vrijedno je spomenuti da je ova župa bogata svećeničkim i redovničkim zvanjima. Našoj Družbi dala je osam sestara, četiri su već pokojne: s. M. Margita (Marija) Klemenčić, s. M. Vitalija (Francika) Oletić, s. M. Vjera (Viktorija) Bogdan i s. M. Celina (Rozika) Trojnar; a četiri su živuće: s. M. Štefanija (Katarina) Krznar, s. M. Milka (Anika) Srša, s. M. Ozana (Jagoda) Krajačić i s. M. Margareta (Ljubica) Šprajc.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve