Ana Kambić    09.12.2016.

Posjet učenika škole Sveti Petar Orehovec samostanu Kćeri Božje ljubavi u Novoj vesi

U srijedu, 7. prosinca 2016., naš su samostan posjetili učenici Osnovne škole Sveti Petar Orehovec iz istoimene općine koja se nalazi u blizini Križevaca. Posjet je inicirala Ana Kambić, vjeroučiteljica koja je i bila pratnja djeci tijekom posjete.

U nastavku pročitajte osvrt i izvješće vjeroučiteljice Ane o posjeti našem samostanu.


Duhovni poziv, redovnički zavjeti, redovnici i redovnice teme su koje redovito, svake godine obrađuju i o njima slušaju učenici šestih razreda. No, pokazala se potreba da se napravi  terenska nastava gdje će djeca iz prve ruke vidjeti i čuti kako to žive redovnice, što sve rade te kako se uopće redovnicom postaje.

U sklopu toga, na prijedlog sestre Karmele Andrašić, ove godine odlučili smo posjetiti samostan Kćeri Božje ljubavi u Novoj vesi u Zagrebu.  Sa sestrom Teom Barnjak susret smo vrlo brzo dogovorili, a evo i ostvarili. Po dolasku nastupila je dječja iskrenost pa su mi šapnuli kako su sestre jako drage. Smjestili smo se u kapelu gdje je sestra Tea preuzela svih 53 učenika šestih i sedmih razreda i vrlo lijepo nam ispričala sve što nas je zanimalo, a naravno i upoznala nas s blaženim Drinskim mučenicama.

Nakon toga podijeljeni u tri grupe obišli smo prostor Kandidature, dom za djevojke i radionu gdje sestre neumorno izrađuju misnice i ostalo liturgijsko ruho.

Veliko srce sestara nije pustilo učenike, a da ih nisu počastile u svojoj blagovaoni, gdje smo se okrijepili i odmorili.

Veliko nam je zadovoljstvo bilo posjetiti sestre i upoznati njihov red i karizmu. Radosni smo što su nam vrlo rado otvorile vrata svoga samostana, odvojile  vrijeme  i  provele nas kroz svoj životni prostor.  

Vjerujem da je učenicima ovo bilo lijepo i pozitivno iskustvo isto kao što ih se dojmila i Riznica zagrebačke katedrale gdje nas uvijek rado dočeka i provede kroz nju Vaša sestra Lina.

Još jednom veliko hvala sestri Karmeli koja nam je predložila posjet, sestri Tei koja nas je vrlo lijepo dočekala zajedno sa postulanticama i sestri Kseniji Topolovec, predstojnici samostana koja je dala svoj blagoslov i bez koje se ovaj posjet ne bi ostvario.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve