s. M. Tea Barnjak, FDC    26.10.2017.

Početak proslave 150. obljetnice osnutka Družbe

Dana 25. listopada 2017. u Kući matici u Beču te u samostanu Svetog Josipa u Breitenfurtu pokraj Beča upriličeno je svečano otvorenje proslave 150. obljetnice osnutka naše Družbe.

Otvorenje proslave predvodila je s. Maria Dulce Adams, vrhovna glavarica zajedništvu s članicama Vrhovne uprave i poglavaricama svih vice/provincija naše Družbe.

S ovoga je slavlja svaka poglavarica u svoju vice/provinciju ponijela plamen jubilejske svijeće zapaljene na grobu službenice Božje Majke Franziske Lechner, naše utemeljiteljice. Taj će plamen obići sve zajednice u svakoj provinciji i bit će znak jedinstva, povezanosti i zahvalnosti za Družbu i sve dobro koje je Bog učinio u 150 godina života Družbe.

Naime, ovaj dan, 25. listopada, označava simboličan početak proslave jer je baš toga dana davne 1868. naša utemeljiteljica Majka Franziska došla u Beč kako bi započela ostvarenje svoga djela, osnivanje Družbe koja će se brinuti za djevojke izložene opasnostima velegrada, ali i za napuštenu sirotinju i zapuštenu djecu.

Proslava 150. obljetnice osnutka Družbe u svim vice/provincijama Družbe započet će 21. studenoga 2017. i trajat će do 21. listopada 2018. Svaka će vice/provincija na svoj način obilježiti i proslaviti ovu veliku obljetnicu, a centralno slavlje na međuprovincijskoj razini održat će se od 8. do 10. lipnja 2018. u Beču.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve