Izvor: ika.hr    18.10.2022.

Oproštaj od sestara Kćeri Božje ljubavi nakon 96 godina

Župa Gospe od Blagovijesti u Milni na Braču proslavila je u nedjelju 16. listopada svoga suzaštitnika sv. Klementa te se tom prigodom oprostila od sestara Kćeri Božje ljubavi koje nakon 96 godina odlaze iz te Župe.

Misno slavlje predvodio je župnik Selca vlč. Ivica Babić istaknuvši da je dostojno i pravedno dati hvalu Gospodinu i duboko zahvaliti časnim sestrama za predani rad u toj Župi. „Sjetit ćemo se blagotvornog rada na dobro siromašnih kroz ‘javnu dobrotvornost’. Sjetit ćemo se časnih sestara koje po obiteljima brinu za stare, nemoćne i osamljene te njihove pažnje da ih prime u svoju kuću, u mali dom. Sjetit ćemo se hrabrih časnih sestara koje su stale pred naciste i svojim životima garantirale za ljude u Milni. One su bile znak vječnosti i trajnih vrijednosti kršćanskih ideala“, rekao je.

Sestre su bile uključene u župni pastoral kroz vjeronauk te osobito kroz vođenje crkvenoga pjevanja za djecu i odrasle. Kroz 96 godina zabilježeno je 15 voditeljica zborova među kojima se ističe s. Vjekoslava Prešern. Sestre su se brinule za župnu crkvu i druge crkve te za domaćinstvo na čemu im je župnik izrazio zahvalnost.

Uime župljana riječi oproštaja uputila je župljanka Karla Radojković. „Drage naše časne, hvala za svaku toplu riječ, za veselje kad smo kao djeca ministrirali, pjevali, nastupali. Mi smo bili vaša djeca. Vaša ljubav prema ovoj Župi i ovom mjestu zauvijek će ostati u našim srcima. Nas koji ostajemo Bog zove da se probudimo i ustanemo te ne dopustimo da se otuđimo jedni od drugih. Baš naprotiv, sad i više nego ikada moramo biti Crkva. Ne samo hladna građevina, nego topla i jaka zajednica“, poručila je.

Sestrama su u znak zahvalnosti dali darove i zahvalnice. Posljednje sestre koje su služile u Župi su s. M. Stanka Pažin, s. M. Mirka Kraijnović, s. M. Dobrislava Oreč i s. M. Robertina Šašo. 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve