s. M. Ema Škriljevečki, FDC    05.08.2018.

Obred primanja u novicijat

U četvrtak, 2. kolovoza 2018., naše tri postulantice nakon šestodnevnih duhovnih vježbi, koje je predvodio fra Mario Cifrak, OFM obukle su redovničko odijelo te time započele hod novicijata u trajanju od dvije godine pod vodstvom s. M. Antonele Rašić, odgojiteljice novakinja. Obred ulaska u novicijat mora biti „odmjeren i kratak, pridržan užem članstvu zajednice“, stoga je proslavljen u sklopu molitve Večernje u prisutnosti sestra iz raznih zajednica naše Provincije.

S. Gordna Igrec, provincijalna glavarica u svom govoru je sestrama novakinjama: s. M. Josipi Soldo, s. Katarini Pendeš i s. Marijani Novosel naglasila da je vrijeme novicijata vrijeme uvođenja u unutarnji odnos s Bogom te vrijeme postizanja potrebite zrelosti kršćanskog i redovničkog života. Pozvala je ss. novakinje da najprije jedan drugoj, a zatim i onima oko njih budu sestre, da rastu jedne uz druge i da se međusobno pomažu i potiču u duhovnom rastu i nasljedovanju Gospodina.

Nakon obreda sestre su se okupile u prostorima novicijata, gdje su riječ dobrodošlice novim ss. novakinjama uputile ss.novakinje drugog godišta. Slavlje je nastavljeno večerom u Duhovnom centru kojoj se pridružio i vlč. Josip Balog, granešinski župnik.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve