s. M. Tea Barnjak, FDC    05.08.2018.

Susret sestara jubilarki i Provincijalne uprave

Dan nakon duhovnih vježbi 3. kolovoza 2018. upriličen je susret članica Provincijalne uprave i sestara koje su se pripremale za proslavu 50. i 25. jubileja redovničkih zavjeta.

Susret je animirala s. Gordana Igrec, provincijalna glavarica koja je sestrama progovorila na temu  „Vrijeme zahvalnosti i potpunog predanja u Božje ruke – razmišljanje o životu u svjetlu vjere“. Napomenula je da pogled u prošlost mora biti obilježen zahvalnošću Bogu za sve proživljeno i da je važno pomiriti se s prošlošću i „mudro“ graditi budućnost ne ponavljajući stare pogreške.

Istaknula je da je sadašnjost obilježena življenim iskustvom sigurnosti Božje očinske, besplatne ljubavi, pa i kroz iskustvo križa, dok je pogled u budućnost usmjeren prema eshatološkoj dimenziji. U drugom dijelu susreta sestre su iznosile svoja životna iskustva istaknuvši ono što je najviše obilježilo njihov život tijekom proteklih godina. Od članica Provincijalne uprave susretu su nazočile s. Ankica Juranović i s. M. Vida Ademi, provincijalne savjetnice.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve