Anita Mucak    16.05.2017.

Obnova obećanja Suradnika Božje ljubavi

U nedjelju, 14. svibnja 2017. u kapeli samostana Kćeri Božje ljubavi, u Granešini, pred s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom, 24 Suradnika Božje ljubavi obnovilo je svoja obećanja, prvi puta dana prije dvije godine, a prošle godine obnavljana.

Zajednici se i ove, kao prethodne godine, pridružila jedna nova članica, Marina Ilić, koja je po prvi puta obećala da će: „služiti Bogu i Crkvi u duhu karizme Družbe Kćeri Božje ljubavi. Nastojat ću živjeti i promicati evanđeoske vrjednote i raditi u tvom Kraljevstvu, osobito za napredak i spasenje mladih, posebno mladih žena. Pomagat ću siromašnima i patnicima slijedeći geslo Majke Franziske: 'Činiti dobro, darivati radost, usrećivati i voditi u nebo'. Produbljivat ću i svjedočiti karizmu i duhovnost Majke Franziske te surađivati, u zajedništvu sa sestrama Kćeri Božje ljubavi, u apostolskim pothvatima mjesne Crkve.“

Sv. misu predvodio je p. Ilija Grgić, poglavar Hrvatske delegature Družbe Misionara Krvi Kristove. Misi su nazočili i molitvom nas podržali naši prijatelji, rodbina i više sestara Kćeri Božje ljubavi iz samostana u Granešini i provincijalne kuće u Novoj vesi. Pater Ilija Grgić čestitao je Suradnicima i sestrama Kćeri Božje ljubavi te naglasio važnost i ljepotu suradnje laika i posvećenih osoba u širenju Božje ljubavi u svijetu.

U radosnom druženju sa sestrama, prijateljima i rodbinom u dvorani Duhovnoga centra nastavili smo svjedočiti međusobnu ljubav i zajedništvo.

Za taj svečani i važan čin u životu svakoga od Suradnika Božje ljubavi pripremali smo se tijekom pastoralne godine, a neposredna priprava bila je duhovna obnova od 15 sati, koju je vodio p.Ilija prema tekstu za razmatranje uzetom iz 1 Kr 19, 1-14. Nakon  poticaja iz primjera sv.Ilije kojeg u odustajanju od života, takne Ljubav Božja u šapatu laganog i blagog lahora i preokrenu sve na dobro, krenuli smo u meditaciju, u svoju pustinju. Nakon kraćeg osobnog razmatranja, u samostanskoj kapeli, okupljeni oko Gospodina, nastojali smo kroz molitvu i pjesmu, doživjeti vodstvo Duha Svetoga koji od samih početaka stvaranja sve do danas neprekidno vodi, potiče i snaži one koji mu se otvaraju.

Pravi Suradnici Božje ljubavi, kako je u homiliji istaknuo p.Ilija Grgić, možemo biti samo onda kada Ljubav dotaknemo srcem!

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve