s. M. Ema Škriljevečki, FDC    17.05.2017.

Gostovanje kandidatica i postulantica u Kastvu

U nedjelju, 14. svibnja 2017., župu sv. Jelene Križarice i našu samostansku zajednicu u Kastvu posjetile su postulantice i kandidatice predvođene odgojiteljicom s. M. Teom Barnjak i s. M. Cecilijom Horvat, voditeljicom pjevanja.

Naše su gošće sudjelovale na euharistijskim slavljima u 8 i 11 sati animirajući liturgijsko te su izvele igrokaz „Isus i danas zove“ kojim su prisutne vjernike potaknule na razmišljanje o Božjem pozivu te o izazovima i pitanjima s kojima se suočavaju osobe koje osjete taj poziv u dubini svoga srca i žele na njega odgovoriti. Igrokazom su skrenule pažnju i na mnoge napasti modernog vremena koje vrebaju na mlade, odvlače ih na put zabave i rastrošnosti i tako udaljuju od onoga plana koji Bog ima s njima.

Nakon popričesne molitve s. Tea je ukratko predstavila povijest nastanka i širenje naše Družbe, djelovanje sestara danas, osvrnula se na prisutnost sestara u Kastvu tijekom više desetljeća, potaknula je prisutne na štovanje bl. Drinskih mučenica, uzora vjernosti u svim životnim zvanjima, i pozvala nazočne da molitvom prate naše pripravnice i sve članice Družbe. Zahvalila je župniku vlč. Franji Jurčeviću na pozivu za gostovanje, a sestrama kastavske zajednice predvođenima s. Ankicom Juranović za srdačan doček i prijem te organizaciju gostovanja.

Zatim je kandidatica Katarina Pendeš posvjedočila o svom pozivu te je sebe i sve kandidatice i postulantice preporučila u molitve ovoj župnoj zajednici.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve