s. M. Marinela Garić    03.09.2019.

50 godina djelovanja sestara u župi Vitez

U subotu, 31. kolovoza 2019. proslavljen je zlatni jubilej – 50 godina prisustva i djelovanja sestara Kćeri Božje ljubavi u župi Vitez.

Okupile su se sestre koje su djelovale u ovoj župi i sestre rodom iz ove župe. Uz zajedničko druženje, slijedila je i kratka duhovna obnova uz prigodu za svetu ispovijed.
Župnik fra Velimir Bavrka je govorio na temu „Promišljanje o redovničkom pozivu u današnjem vremenu“. Naglasak je stavio na djelo naše utemeljiteljice M. Franciske Lechner, naše poslanje i naše življenje u današnjem vremenu. Činiti Božju ljubav vidljivom u ovom svijetu, bila je glavna poruka, zahtjevna i odgovorna zadaća za sve nas! Članice Družbe trebaju biti službenice i oruđe neizmjerne Božje ljubavi i to riječju i djelom po uzoru na Krista. Živjeti za Boga, za siromahe i za Družbu nemoguće je bez Euharistije! Tu je naša snaga! Župnik je završio s porukom: Ako srcem prihvaćaš karizmu reda, uživaj mir! Po tebi zajednica neće biti u krizi. Neka te ni sve manji broj zvanja ne uznemirava. Zajednicama koje su vjerne Duhu i poslanju, Bog šalje zvanja kao nagradu! Nakon ovog zajedničkog promišljanja, uslijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Potom je uslijedio ručak i zajedničko razgledavanje mjesta Vitez i kapela u župi koja broji oko 12 tisuća vjernika.

U 18.00 sati je bila svečana sv. misa zahvalnica koju je predslavio uzoriti kardinal Vinko Puljić zajedno sa župnikom fra Velimirom Bavrkom i drugim svećenicima. Slavlju je prisustvovala i provincijalna glavarica s. Gordana Igrec sa sestrama iz Zagreba.

U svojoj propovijedi, kardinal je govorio o Božjoj ljubavi koja nas odgaja. Naglasio je da Bog odgaja naša srca kroz molitvu, a glavna životna lekcija je naučiti ljubiti. Citirao je našu utemeljiteljicu M. Franzisku Lechner, istaknuvši da treba živjeti volju Božju. Puno puta je lakše izvršiti nego otkriti što je volja Božja. Tko god svoju volju provodi ostat će nezadovoljan i frustriran. Ljubiti ono što Bog voli, istinski izvršiti ono što Bog od nas traži. Surađivati s Bogom znači učiti biti vjeran Bogu. „Neka ovaj jubilej bude izazov da vaša karizma Kćeri Božje ljubavi koje ovdje djeluju i mnoga zvanja koja su odavde nikla, budu neumorni svjedoci Kristove ljubavi“, završne su riječi propovijedi kardinala Vinka Puljića.

Svečano misno slavlje svojim sviranjem i pjevanjem uzveličao je župni zbor predvođen s. Ankicom Garić.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve