s. M. Terezija Antunović, FDC    09.05.2018.

Kanonska vizitacija u Sarajevu

U samostanu sv. Josipa u Sarajevu od 4. do 9. svibnja 2018. godine odvijala se Kanonska vizitacija koju je obavljala s. Maria Dulce Adams, vrhovna glavarica Družbe, u pratnji s. Danice Sanader, vrhovne savjetnice.

U osobnom razgovoru sa svakom pojedinom sestrom Vrhovna glavarica je mogla bolje upoznati svaku pojedinu sestru te stil, bogatstvo i raznolikost života i djelovanja ove zajednice.

Dana 8. svibnja Vrhovna glavarica obavila je Kanonsku vizitaciju i u zajednici sestara Presvetoga Trojstva u Novom Sarajevu i tu se susrela u osobnom razgovoru sa svakom sestrom.

Vrhovna je glavarica u međuvremenu, 7. svibnja, u pratnji vrhovne savjetnice s. Danice Sanader i provincijalne glavarice s. Gordane Igrec posjetila i kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa Vrhbosanske nadbiskupije, u kojoj djeluje veći broj sestara naše Družbe.

Nakon pojedinačnih susreta sa sestrama Vrhovna je glavarica 8. svibnja u popodnevnim satima animirala zajednički susret sestara koje djeluju u Sarajevu i sestara zajednice Majke Franziske Lechner iz Kaknja, tijekom kojega nas je svojim nadahnutim govorom potakla i ohrabrila na zauzetije življenje našeg Bogu posvećenoga života po primjeru i karizmi utemeljiteljice Majke Franziske Lechner. Na temelju nekoliko točaka iz Prvih Statuta i naših Konstitucija i na temelju uputa Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskoga života Ponovno krenuti od Krista, predstavila nam je najvažije naglaske koje bi svaka od nas trebala svakodnevno u sebi oživljavati i po njima djelovati kao „kćeri Drušva Božje ljubavi“. Na kraju je naglasila kako rado i s velikom ljubavlju i poštovanjem dolazi u ovaj samostan koji je, kako kaže, svojim djelovanjem opečatila utemeljiteljica Družbe Majka Franziska Lechner, ali i utemeljiteljica provincija u Brazilu s. Teresina Werner. Ovim je susretom službeno završena Kanonska vizitacija sestara u Sarajevu.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve