17.10.2016.

Kandidatice i postulantice u pratnji s. Tee i s. Cecilije posjetile dvije koprivničke župe

U nedjelju, 16. listopada 2016., s. Tea Barnjak, s. Cecilija Horvat te kandidatice i postulantice naše Družbe posjetile su dvije koprivničke župe. Na poziv župnika fra Marijana Opitza i vlč. Tomislava Petrića sudjelovale su sa župljanima na misnim slavljima. Po dolasku u Koprivnicu dočekale su ih i ugostile naše sestre koje žive i djeluju u samostanu Presvetog Srca Isusova.

U župi Sv. Antuna Padovanskog sudjelovale su na euharistijskom slavlju u 9.30, a u župi sv. Nikole biskupa u 11 sati. U obe su župe izvele igrokaz „Isus i danas zove“ kako bi mladima, ali i starijima približile poziv za redovnički život. Misno pjevanje animirale su pod vodstvom s. Cecilije. Nakon popričesne molitve s. Tea je ukratko predstavila našu Družbu, djelovanje sestara, i potaknula na štovanje bl. Drinskih mučenica. Župnici obaju župa srdačno su ih primili.

Poslije misnog slavlja uslijedilo je druženje i ručak u kući naših sestara. Nakon toga posjetile su obitelj Sabolić, obitelj postulantice Petre koja je rodom iz Koprivnice, u čijoj je kući u ugodnoj atmosferi nastavljeno druženje sve do polaska za Zagreb.

Ivana Mandić, postulantica

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve