15.01.2023.

Hodočašće u Staro Petrovo Selo

Svakog 15. u mjesecu spominjemo se naših blaženih Drinskih mučenica. Napose ih se ove godine spominju vjernici Požeške biskupije, gdje je biskup Antun Škvorčević 15. prosinca 2022. otvorio Godinu bl. Jule Ivanišević.
U nedjelju 15. siječnja u Staro Petrovo Selo hodočastili su vjernici i svećenici Požeškoga dekanata. Misnom slavlju, koje je predvodio mons. Škvorčević, prisustvovale su i naše sestre iz granešinske zajednice na čelu s predstojnicom s. Danijelom Koprek.

Prije početka mise, zajedno s okupljenim vjernicima, molile su Gospinu krunicu s razmatranjima o životu blaženica te litanije bl. Drinskim mučenicama. Na početku euharistije, biskup je rekao kako je bl. Jula, iako rano otišla iz svoje rodne župe, duhovnu snagu nosila u svemu onome što je odande, osobito iz te crkve, ponijela u život. „Njezina se povezanost s Bogom hranila krsnom milošću kojoj je ostala vjerna do kraja, do mučeništva“, kazao je i naglasio kako na ovom hodočašću osobito značenje ima krstionica u kojoj je bl. Jula, snagom Isusova Duha, preporođena na život vječni. „Krsna preporođenost je ključ svega našega istinskoga vjerničkog života.“
Nakon homilije biskup je sišao do krstionice u kojoj je krštena bl. Jula, postavljene ispod njezine slike i ondje predvodio obnovu krsnih obećanja.

Više o slavlju možete pročitati na stranici Požeške biskupije.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve