s. M. Alojzija Pejković, FDC    22.10.2017.

Hodočašće i susret sestara u službi zajednice

U subotu 21. listopada 2017., u jutarnjim satima, sestre koje su sudjelovale na susretu za sestre u službi zajednice u Granešini, krenule su na hodočašće u Mariju Bistricu. Sudjelovalo je dvadeset sestara iz zajednica iz Benkovca, Kastva, Križevaca, Petrinje, Siska, Splita, Svetog Filipa i Jakova, Svetog Ilije, Zadra i Zagreba.

Po dolasku u Nacionalno svetište, sestre su se uputile u Baziliku, gdje su pjesmom i molitvom pozdravile Majku Božju Bistričku. U subotu se u ovom Marijinom svetištu održavao i Četvrti nacionalni susret štovatelja Božjeg milosrđa pa su se sestre priključile hodočasnicima koji su za tu prigodu stigli iz svih dijelova Hrvatske.

 Sestre su se u molitvi pred Gospinim kipom zadržale do svete mise koju je u 11 sati predslavio mons. Vlado Košić, biskup sisački. U homiliji, podsjećajući na temeljnu zapovijed ljubavi, mons. Košić je naglasio veličinu Božje ljubavi koju Bog pokazuje u svom milosrđu. Iskazujući milosrđe prema svojim učenicima, Isus i od njih traži da budu milosrdni jedni prema drugima. Biskup je pozvao i na revniju molitvu krunice osobiti za obitelji i našu domovinu.

U poslijepodnevnim satima sestre su sudjelovale na pobožnosti križnog puta i pobožnosti u čast Božjeg milosrđa koje je organizirala Koordinacija štovatelja Božjeg milosrđa, a potom su se uputile natrag u svoje zajednice zahvalne za divan susret i zajedništvo.

Dan ranije, 20. listopada 2017., sestre su se u popodnevnim satima okupile u Duhovnom centru u Granešini gdje su imale susret sa s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom koja ih je upoznala s događajima vezanima uz otvorenje i proslavu 150. rođendana Družbe. Potom su imale Večernju i zajedničku večere nakon koje je uslijedila zajednička rekreacija koju je animirala s. Ljilja Martić, tajnica Povjerenstva za sestre u službi zajednice. Prvi dan susreta sestre su završile zajedničkom molitvom koju je priredila i vodila s. Jelica Bilić, voditeljica Povjerenstva.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve