Daria Lipovac, postulantica    10.05.2017.

Gostovanje u Pleternici na Nedjelju dobrog pastira

Na Nedjelju dobrog pastira, 7. svibnja 2017., mi kandidatice i postulantice gostovale smo, u pratnji s. M. Milke Srša i s. M. Tee Barnjak, u župi sv. Nikole biskupa i svetištu Gospe od Suza u Pleternici.

Ova se nedjelja u Crkvi obilježava kao Dan svećeničkih i redovničkih zvanja. Gostovanje i posjet ovoj Župi i Svetištu ostvareni su na poziv preč. Antuna Ćorkovića, župnika i rektora svetišta te naših sestara s. Zorane Prcela, s. Marije Medved i s. Augustine koje djeluju u Pleternici.

Sudjelovanjem na sv. misama u 9:30 te u 11 h, animirale smo, uz Dječji zbor i Zbor odraslih, euharistijsko slavlje pjevanjem i čitanjem. Kroz izvođenje igrokaza „Isus i danas zove “ nastojale smo pokazati slobodu u izboru poziva koju nam Gospodin daje, ali i odgovornost na koju smo pozvani. Osim toga poruka igrokaza je da je svaki poziv ustvari poziv na ljubav, a ljubav je zahtjevna.

Na kraju euharistijskog slavlja, nakon Popričesne molitve, s.Tea je ukratko predstavila našu Družbu te sve prisutne potaknula na molitvu za nova duhovna zvanja i za svetost i vjernost onih koji su se već odazvali u svećenički i redovnički stalež. Potom je postulantica Ivana Mandić posvjedočila o svom pozivu i preporučila sve nas u molitve kako bi svaki dan sve više ustrajale i odgovorile na ljubav koju nam Gospodin svakodnevno pokazuje.

Nakon svete mise svoje zajedništvo smo nastavili uz zajednički ručak i druženje u župnom stanu s preč. Antunom Ćorkovićem, župnikom, vlč. Ivicom Bošnjakom, župnim vikarom te našim sestrama s. Zoranom Prcela i s. Marijom Medved koje tamo djeluju.

Našim sestrama zahvaljujemo za realizaciju i organizaciju ovoga gostovanja.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve