Ivana Mandić, postulantica    16.01.2017.

Fra Darko Tepert održao duhovne vježbe za kandidatice i postulantice

U Kandidaturi naše Družbe od četvrtka, 12. siječnja, do nedjelje, 15. siječnja 2017. održane su duhovne vježbe za kandidatice i postulantice pod vodstvom fra Darka Teperta, profesora biblijskih znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Fra Darko nas je temom "otvorenog neba" potaknuo na razmatranje Božje blizine i njegove prisutnosti u našem životu. Otvoreno nebo je još u vrijeme Izabranog naroda, kako to pokazuje Sveto pismo, put kojim Bog ulazi u čovjekovu dimenziju, način kojim se Bog objavljuje čovjeku. On bdije nad čovjekom, on je prvi vjeran čovjeku, tu je za njega kao čvrst oslonac da bi čovjek mogao njemu uzvratiti vjerom i svaki dan postajati sličniji onome koji nam je pokazao kako nebo izgleda – Isusu Kristu.

Isus Krist koji je sam svjetlo poziva nas da i mi svjetlimo drugima. Dobar primjer uz biblijske primjere fra Darko je pokazao u našoj Majci Utemeljiteljici koja je u tami tražila Božje svjetlo i dopustila da ju ono preobražava. Konkretnim je situacijama i dijeljenjem vlastitog iskustva uspio u nama probuditi još veću želju za iskrenijim i dubljim radom na sebi kako bi svaka od nas jasnije odsijavala Kristovo svjetlo kroz molitvu, svakodnevne obaveze unutar i izvan zajednice te međusobnim odnosima, čineći time Božju ljubav vidljivom u svijetu.

Naša je želja da plodovi ovih duhovnih vježbi, rađajući se u našim srcima, uvijek ostaju svježi da i mi već sada, ali i jednog dana kao Kćeri Božje ljubavi možemo drugima u tamu donositi Kristovo svjetlo.

 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve