07.12.2016.

Formativni susret Suradnika Božje ljubavi

U ponedjeljak, 5. prosinca 2016., molitvom Večernje koju je predvodila s. Danijela Koprek u kapeli Duhovnog centra u Granešini započeli smo redoviti formacijski susret Suradnika Božje ljubavi.

Susret smo nastavili u dvorani Duhovnoga centra promišljajući na temu: „Suradnici Božje ljubavi – Traženje puta u apostolskom djelovanju.“

Poticajnom prezentacijom susret je, nadahnjujući se životopisom Utemeljiteljice Majke Franziske Lechner, animirala suradnica Dinka Parlov. Promišljali smo kako Suradnici Božje ljubavi trebaju, po uzoru na Utemeljiteljicu, iščitavati znakove današnjeg vremena u traženju poslanja kao zajedničke aktivnosti po kojoj bi kao Suradnici, pridruženi članovi Družbe Kćeri Božje Ljubavi i članovi Crkve bili prepoznatljivi.

U završnom dijelu susreta tijekom rada u četiri skupine iskristalizirale su se ideje o mogućim djelovanjima: konkretno pomaganje starim i nemoćnima u susjedstvu, pomaganje mladim ženama, apostolat molitve, prikupljanje materijalne pomoći za nekoliko potrebitih obitelji.

Svoja promišljanja o razradi i profiliranju našega djelovanja  preporučamo zagovoru bl. Drinskih mučenica i Majke Franziske. U tom smislu svi Suradnici od 6. prosinca počinju molitvu devetnice sve do 15. prosinca kada je i spomendan naših Blaženica.

Blažene Drinske mučenice, molite za nas !
Majko Franziska, moli za nas!

                                                                     Anita Mucak

  Novosti i događanja - Sve