27.10.2016.

Doblibare (Kosovo) - održan susret za 33 djevojke

U subotu, 22. listopada 2016., održan je susret za 33 djevojke u mjestu Doblibare na Kosovu. Susret na temu Molitva srca – izvor ljubavi i milosrđa, vodila je s. Brigita Gashi.

Susret je započeo osobnim svjedočanstvom s. Brigite o duhovnom pozivu nje i njezine rođene sestre s. Merite Gashi. Ovo je neobično svjedočanstvo o duhovnom pozivu sestara blizanki pobudilo zanimanje i znatiželju djevojaka te su one bile vrlo aktivne u postavljanju pitanja.

U nastavku susreta uslijedilo je izlaganje, na gore spomenutu temu, u kojemu je s. Brigita istaknula da je molitva ljubav te da znači djelovati, a svako pak djelovanje pokreće promjenu. U svome promišljanju o molitvi s. Brigita je polazila od biblijskog teksta iz Lukinog evanđelje o Marti i Mariji (usp. Lk 10, 38-42) te je potaknula djevojke da izmole od Boga Marijine srce, a Martine ruke.

Budući da se susret odvija u listopadu, mjesecu u kojem se na poseban način okupljamo moleći krunicu s. Brigita je protumačila smisao i značenje ove pobožnosti. Drugi dio susreta bio je obilježen upravo ovom pobožnošću krunice te su djevojke zajedno sa sestrama molile krunicu spominju će osobnih nakana i potreba.

Nakon krunice bila je upriličena zakuska, a potom su uslijedile upoznavanje zajedničke igre i druženje.

s. M. Leonarda Pergega, FDC

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve