07.03.2016.

Djelovanje u Ugandi

»Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!«

(Mt 25,45)

Djelovanje u Ugandi

Već 16 godina sestre naviještaju Radosnu vijest stanovnicima sela Rushooka, dijele s njima i dobro i zlo, poučavaju ih u vjeri, tješe, liječe dušu i tijelo, brinu se na razne načine za njihov ljudski i duhovni napredak. 

Dvije sestre rade u dispanzeru gdje svaki dan dolazi najviše djece sa strašnim, onečišćenim ranama na nogama, glavi. Muškarci dolaze radi bolova u želucu od „tonta” (to je neki napitak) a žene zbog glavobolje od svekolikih problema i briga. Malarija je tamo svakodnevna patnja, često sa smrtnim ishodom osobito među djecom. Sestre rade u dispanzeru, poučavaju odrasle pisanju i čitanju, brinu se za školovanje mnoge djece, održavaju tečajeve kuhanja, pletenja i šivanja, posjećuju i pomažu siromašne obitelji te sve nastoje dovesti što bliže Bogu izvoru života, spasenja i mira.

Ono što jako veseli cijelu Družbu su „afrička zvanja“, sestre iz Ugande koje su u početnoj formaciji, s tim da su mnoge djevojke izrazile želju postati Kćeri Božje ljubavi i čekaju dan svoga ulaska u Družbu. Za tu je svrhu 2005. izgrađena kuća za formaciju u gradu Mbarara, sjedištu nadbiskupije. Iste godine s. Bogdana Markić, članica naše Provincije Božje providnosti, pridružila se misijskom radu sesatara u Ugandi.

Godine 2013. sestre su proširile svoje djelovanje i u glavni grad Kampalu. Ovdje je kupljena kuća u kojoj će sestre otvoriti sirotište i raditi sa služavkama koje su često nezaštićene u obiteljima u kojima rade. Otvarajući ovu postaju sestre se vraćaju prvotnom djelovanju Družbe. Početkom 2013. na afričko tlo je zemlju odlučila poći s. Marta Čović još jedna članica naše Provincije. Tako sada u Ugandi djeluju tri sestre iz Provincije Božje Providnosti. 

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve