02.04.2019.

Blagoslov kapelice u zadarskoj zajednici sestara Kćeri Božje ljubavi

U Zadru, na Puntamici u subotu, 30. 3. 2019. na dan kada se sjećamo naše s. Luke i utječemo joj se u zagovor, blagoslovljena je kapelica posvećena Srcu Isusovu koje je ona posebno štovala i ljubila. Kapelica se nalazi unutar stana sestara Kćeri Božje ljubavi u sobi do ulaza kako bi bila pristupačna i svima koji žele doći moliti u nju. Otac Nadbiskup nam je odobrio molbu, a samu kapelicu blagoslovio naš župnik don Igor Ikić. Uz gosp. Milivoja Sedmaka koji je iz tisućljetne masline oblikovao našu kapelicu, bila je prisutna i njegova sestra gđa. Milena Lučić koja mu je bila velika podrška te naši dragi župljani. Ne može se opisati radost koju su osjećali svi prisutni, a osobito mi sestre što možemo moliti ispred euharistijskog Isusa u predivnoj kapelici satkanoj od ljubavi osoba koje su nam darovale masline i gosp. Milivoja preko čijih je ruku sam Duh Sveti vodio njezino uređenje. Posebno smo zahvalne što smo dobile na štovanje relikviju bl. Miroslava Bulešića i to 1. stupnja – njegovu kost, a pokraj njegove relikvije, nalazi se i relikvija 3. stupnja naših dragih bl. Drinskih mučenica.

Gospodin Milivoj je napisao svoj osvrt na kapelicu, a njegova sestra Milena molitvu koju je sastavila i molila u subotu ujutro, nakon blagoslova:

Hvaljen Isus i Marija!
Pozdravljam vas sve dobre i drage ljude koji ovo čitate!
Kada me časna Marija Beroš zamolila da nešto napišem za vas, u šali sam rekao da bi mi možda lakše i brže bilo napraviti još jedan oltar. Na sve načine sam pokušao izbjeći ovu zadaću, međutim, svi koji poznaju časnu Mariju znaju da je njoj jednostavno nemoguće nešto odbiti.

Prva misao koja mi pada na pamet je ta da zahvalim dragom Bogu za veliku milost što sam zahvaljujući križu u Posedarju mogao upoznati časne sestre Jozefinu, Amaliju i Mariju. Preko njih mi je Božja providnost udijelila nezasluženu milost da mogu napraviti oltar Gospodnji za njihovu kapelicu Srca Isusova. Do kraja života, neću im se moći dovoljno zahvaliti na tome. Radeći za ovu malu kapelicu trudio sam se da, uz svoje skromno znanje, unesem i svu ljubav svojeg srca kao da radim za najveću katedralu. Kada se uz trud neko djelo dovrši, čovjek osjeti zadovoljstvo, ali prava sreća ga preplavi tek kada vidi da je usrećio druge. Tek tada se moramo prisjetiti da ništa nije njegovo već mu je sve darovano i zato sva slava Bogu svemogućemu. 
Dobro se sjećam riječi svog pokojnog župnika L. Loine koji je rekao:„Crkvu ne grade samo ruke majstora, već i molitve i žrtve vjernika prinesene za tu nakanu“. Svjestan sam da uz nas, koji po dobro obavljenom poslu primamo često pohvale i zasluge, postoje i oni tihi, skromni, ponizni i Bogu dragi ljudi bez čije velike žrtve ovako nešto ne bi moglo biti ostvareno. Zato moram spomenuti svoju dragu sestru Milenu Lučić koja me na svim mojim djelima prati molitvama i samo Bogu vidljivim žrtvama i zato je njezina zasluga veća i od moje. Hvala i mom ocu koji mi u svemu pomaže kao i svim članovima moje obitelji. Naravno, hvala svim ostalim moliteljima, donatorima, a posebno ljudima koji su donirali drvo masline.

Želio bih sa vama podijeliti još nešto. Prošle godine moja sestra i ja smo imali čast upoznati Marina Restrepa, kolumbijskog obraćenika i pisca kome je sam Isus udijelio milost otkrivanja mnogih tajni i viđenja onog duhovnog, tj nevidljivog svijeta. Uz druženje mu je postavljeno pitanje na koji način Bog rangira naše zemaljske zasluge. Odgovorio je spominjući svoj događaj. Za vrijeme posjete jednom samostanu gdje su se časne sestre brinule za napuštenu i odbačenu djecu, vidio je sestru koja je sa silnom ljubavlju brinula za jedno unakaženo dijete koje se on nije usudio niti dotaknuti. Rekao nam je tada, kad bih napisao još stotinu knjiga i ne znam što sve učinio, ne bih mogao biti tako visoko rangiran kao ta sestra puna ljubavi. Upamtite, glavni kriterij je ljubav! I kao što Majka Terezija kaže: „Jedini kovčeg koji ćemo ponijeti sa ovog svijeta je onaj koji smo punili ljubavlju, dobrotom i milosrđem.

Drage naše časne sestre, hvala vam što ste za svoj poziv odabrale ljubav, i neka iz svih vaših kapelica poteku rijeke ljubavi i molitve za nas grešnike.

I za kraj ako smijem dati vašim čitaocima savjet iz vlastitog iskustva: posvetite svoj život Srcu Isusovu i vjerujte mi, vidjet ćete što su čudesa. Nemojte propustiti moliti se sv. Josipu jer njemu, iskreno upućena, nijedna molitva neće ostati neuslišana. I na kraju, najvažnije, nikako nemojte kroz život ići bez Majke Božje. Jer, kako je rekao sv. Ivan Maria Vianney: „Svaki umjetnik voli kad se časti njegovo djelo, a Djevica Marija je najsavršenije i najuzvišenije djelo Božjeg stvaranja, stvoreno radi našeg spasenja.“

Dobri i dragi Bog vas blagoslovio!   
Milivoj Sedmak

 

Isuse premili, koji si sada, ovdje, nazočan u sv. hostiji posvećenoj po rukama tvoga svećenika, želim ti zahvaliti za blagoslov i posvećenje kapelice u čast tvoga Srca.
Zahvaljujem ti za odabir svete službe sestre Jozefine, Amalije i Marije. Hvala ti što si i njih izabrao da ti svojim životom služe nasljedujući tvoje Srce i Srce tvoje Majke.
Zahvaljujem Ti i blagoslivljam sve sestrice iz njihovog reda koje tebe već gledaju licem u lice.
Hvala ti premili Oče, za sve što si stvorio kako bi te svojom spoznajom više ljubili i kako bi se tvojim darovima služili na proslavu tvog Veličanstva.
Hvala ti i za dar masline, koja i u ovoj kapelici govori o veličini tvog Stvaranja kako bi ti i ona služila kroz posvećenje, pomazanje i blagoslov ove kapelice.
Vjerujem u zagovor sv. Josipa, bl. Drinskih mučenica, bl. Miroslava Bulešića, bl. Alojzija Stepinca, časne sestre Luke i svih onih koji su molili zajedno s nama da se dovrši ovo divno djelo tvoje ljubavi.
Isuse, neka tvoja Krv posveti sve one koji će ući u ovu kapelicu i koji će se ovdje moliti kako bi se jednog dana u vječnosti svi ponovno susreli.
Zapuši, Duše Sveti, i obnovi sve nas ovdje prisutne, ovu župu, našu Domovinu i cijeli svijet. Daj da i u našim srcima nikada ne ugasne goruća ljubav kakvom Ti izgaraš za sve nas.
Premili Isuse, udijeli nam milost da tvoja trajna prisutnost ovdje, u ovoj kapelici, donosi obilje blagoslova svima koji su u potrebi i u opasnosti da izgube vječni život.
Udijeli nam milost da postanemo odraz tvog milosrđa, kako bi po našim djelima ljubavi, Tebe, prepoznali kao naše nadahnuće. Neka se po tvome Milosrđu obrati i spasi svaka duša.
Presveto Trojstvo, zajedno s našim anđelima, klanjamo ti se u prisutnosti sv. hostije i molimo za spas svoje duše i svih onih koje si postavio na naš put. Neka nas tvoje vječno svjetlo održi u stalnoj budnosti srca, kako bi zajedno s tvojim Srcem živjeli trajno sjedinjenje s Tobom i tvojom Majkom Marijom.
Duše Sveti, izmoli nam 7 darova i 12 plodova Duha Svetoga kako bi svaki naš korak, misao, riječ i djelo bili usklađeni s voljom Božjom i kako bi ostvarili ono što je dobri Bog planirao s nama i po nama.
Hvala Ti, dobri Oče, za sve blagoslove i darove  koje smo do sada primili i koje ćemo primiti po Tvojoj neizmjernoj dobroti.  Daj nam tu milost, da svaka naša molitva, bude uslišana i usklađena s Tvojom voljom.

Sv. Josipe, moli za nas!
Bl. Drinske mučenice, molite za nas!
Bl. Miroslave Bulešiću, moli za nas!
Bl. Alojzije Stepinče, moli za nas!
Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se!
Prečisto Srce Marijino, budi naše spasenje!

Milena Lučić

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve