s. M. Karla Mandić, FDC    07.06.2021.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Šezdesetak sestara iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine sudjelovalo je od 4. do 6. lipnja 2021 na susretu za redovnice s privremenim zavjetima. Susret je, u organizaciji Povjerenstva za početnu formaciju Hrvatske redovničke konferencije, održan u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici, a vodio ga je pater Ivan Ike Mandurić, isusovac.

Na susretu su sudjelovale i sestre juniorke Kćeri Božje ljubavi: s. Mirjana Potnar, s. M. Klara Lipovac, s. M. Faustina Sabolić, s. M. Karla Mandić, s. M. Josipa Soldo, s. Katarina Pendeš i s. Marijana Novosel.

Tema susreta bila je „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“  prema istoimenom dokumentu Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života. Kao što sam Dokument daje smjernice za konkretno vrijeme, tako je i p. Ike govoreći o vjernosti, ustrajnosti i radosti zbog ljubavi prema Isusu pokazao da je jedini i najbolji smjer, a i putokaz redovničkog života Isus Krist. Vjernost nalazi svoj temelj u posvemašnjem predanju Bogu, u spoznanju da Bogu sve pripada. Ustrajnost se napaja u prijateljevanju s Isusom. Ako je pogled usmjeren na križ, sve što život nosi može biti prihvaćeno u radosti i redovnički život uistinu postaje radost ljubavi u kojoj čovjek može stvarati nešto novo.

Okrijepljene duhovnim mislima p. Ike, u radosti i druženju dijelile smo vlastita iskustva i poticaje za autentično življenje vjernosti i ustrajnosti koje se istinski pokazuju u svakodnevnom životu. U tome su nam pomogle i predivna priroda Lužnice, ali i sestre milosrdnice koje vode ovaj Centar, a nama su činile sve da se osjećamo kao kod kuće. Zahvalne smo što nam je Bog po ovim kratkim trenutcima pokazao svoju preobilnu ljubav!

 

FOTO: redovnistvo.hr/ KBLJ

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve