13.06.2021.

Davanje prvog obećanja, obnova i davanje trajnih obećanja Suradnika Božje ljubavi

U petak, 11. lipnja 2021. godine, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u dvorani Duhovnog centra sestara Kćeri Božje ljubavi, u Zagrebu – Granešini, pred s. Gordanom Igrec, provincijalnom glavaricom, jedna nova kandidatkinja, Anita D., je dala prvo obećanje u kojem je između ostaloga obećala: „...da ću služiti Bogu i Crkvi u duhu karizme Družbe Kćeri Božje ljubavi. Nastojat ću živjeti i promicati evanđeoske vrjednote i raditi u tvom Kraljevstvu, osobito za napredak i spasenje mladih, posebno mladih žena. Pomagat ću siromašnima i patnicima slijedeći geslo Majke Franziske: 'Činiti dobro, darivati radost, usrećivati i voditi u nebo'.“

Dvije Suradnice Božje ljubavi, Marina I. i Bosiljka T. K. obnovile su svoja obećanja, a dvanaest Suradnika Božje ljubavi pristupilo je davanju trajnih obećanja. Kao što je naglasila s. Antonela Rašić, koordinatorica Suradnika, posebna radost za Družbu je „...što će po prvi puta u povijesti naše Provincije Božje providnosti 12 Suradnika dati svoja trajna obećanja“: Branka V., Marija B., Boris B., Dragica H., Ljubica P., Ljubica Š., Marija M., Mirjana H., Nevenka H., Roza W., Ružica H., Slavica V.

Svojim „Evo me!“ potvrdili su svoje trajno opredjeljenje da žele „živjeti u skladu s Božjim planom, produbljivati i učvršćivati svoje predanje Isusu Kristu, po sudjelovanju u duhovnosti i apostolatu Družbe Kćeri Božje ljubavi“ i da „kao Suradnica/Suradnik Božje ljubavi, ostanem trajno pridružena/pridruženi članica/član Vaše Družbe Kćeri Božje ljubavi“.

Svetu misu predvodio je fr. Marko Bijelić, OP. U nadahnutoj homiliji fr. Marko je povezao svetkovinu Presvetog Srca Isusova s imenom zajednice 'Suradnici Božje ljubavi', pojasnio je što je 'Srce' kao cjelokupnost bića. Istaknuo je 'hrabrost' kao priznanje i prihvaćanje vlastite ranjivosti i zapitao se 'što vidimo kada gledamo Raspetoga na križu?'. Zaključio je razmišljanjem o značenju 'radosti' u našem životu i naglasio da je 'radost najljepši cvijet ljubavi'.

Svečanoj sv. misi nazočili su i molitvom podržali Suradnike Božje ljubavi bliski prijatelji, rodbina te sestre Družbe Kćeri Božje ljubavi.

Fr. Marko je čestitao Suradnicima i sestrama Kćeri Božje ljubavi te naglasio važnost i ljepotu suradnje laika i posvećenih osoba u svjedočenju Božje ljubavi u svijetu.

U radosnom druženju sa sestrama, prijateljima i rodbinom u dvorani Duhovnoga centra nastavili smo svjedočiti međusobnu ljubav i zajedništvo.

Galerija slika:

  Novosti i događanja - Sve